coronavirus

VÍDEO Les avionetes tornen a enlairar-se de l'aeroport de Sabadell

L'Aeroclub Barcelona Sabadell i Barcelona Flight School reprenen la seva activitat habitual amb l'entrada de la fase 2

per NacióSabadell, 8 de juny de 2020 a les 15:00 |
Les aeronaus s'hauran de desinfectar després de cada ús | Aeroclub Barcelona Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Aeroclub Barcelona Sabadell i Barcelona Flight School reprenen aquest dilluns la seva activitat habitual amb l'arribada de la fase 2 del desconfinament. Des d'avui, 8 de juny, els vols d'instrucció de formació de pilots privats i comercials tornen a estar autoritzats, complint amb la normativa de màsceres a més del protocol d'higiene i desinfecció de les aeronaus després de cada ús.  L'activitat de vol s'havia reprès fa unes setmanes a l'aeròdrom de la Cerdanya i el 25 de maig a l'aeroport de Sabadell, la seva base principal, tot i que en ambdós casos únicament per a vols convencionals de pilots amb llicència, com els socis de club i dels alumnes de pilot comercial amb llicència en vigor.

Així, des d'aquest dilluns, tots els instructors i alumnes tornaran a reprendre les fases de vol fent ús d'una de les flotes més grans d'Europa: l'Aeroclub i Barcelona Flight School, divisió fundada el 2011, compten amb 30 avions monomotors, quatre bimotors, set planadors per vol a vela i dos helicòpters.


Lideratge sabadellenc
 
L'Aeroclub és operador destacat en el segon aeroport de Barcelona, Sabadell. Dels 50.600 enlairaments i aterratges realitzats al llarg de 2019, més de 20.000 van ser d'aeronaus de club, que amb prop d'un centenar d'empleats és també el major ocupador d'aquesta instal·lació que forma part de la xarxa Aena. Aquests empleats es divideixen en tasques d'instrucció, manteniment, serveis en pista, restauració i administració de club. Aquests s'aniran reincorporant al llarg de les pròximes setmanes. 

En l'apartat de formació, l'any passat es van obtenir diferents títols un total de 87 pilots, tant d'avió, helicòpter, planador i 20 més van aconseguir diferents habilitacions que milloren les seves aptituds com aviadors. En el camí d'arribar al seu desè aniversari, la divisió de formació Barcelona Flight School compta cada any amb uns 200 nous alumnes que han convertit a l'aeroport de Sabadell en un espai també internacional i cosmopolita, doncs fins a la data ja han passat pel campus de l'escola alumnes de 29 nacionalitats tan diferents com Islàndia, Bahrain, Itàlia, el Marroc, Bèlgica o el Líban.

Entre les accions més destacades de l'aeroclub i Barcelona Flight School d'aquest any hi ha la participació en el programa d'investigació europeu E-pilots i en altres programes científics relacionats amb matèries tan singulars com la fertilitat. Com a anècdota, 2019 també va deixar en la història de l'aeroclub l'haver format al pilot privat més jove de l’estat espanyol, que va obtenir la seva llicència amb 17 anys i quatre dies.

​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació