Així serà la reobertura de les escoles de Terrassa a partir del dilluns 8 de juny

La regidora d'Educació, Teresa Ciurana, ha explicat tots els detalls coincidint amb la possible entrada de la ciutat a fase 2 la pròxima setmana

Les escoles de Terrassa poden obrir a partir de dilluns 8 de juny.
Les escoles de Terrassa poden obrir a partir de dilluns 8 de juny. | Europa Press
05 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:17h
La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa, Teresa Ciurada, ha comparegut aquest divendres en roda de premsa per explicar com serà la reobertura de les escoles de la ciutat aquest dilluns amb motiu de l'entrada a fase 2, que permet obrir els centres sota mesures excepcionals, com l'accés voluntari o la baixada de ràtios d'alumnes per professor.  

Amb relació a les escoles bressol, aquesta setmana l'alcalde, Jordi Ballart, explicava que només n'obririen "algunes" a partir del dimarts per a donar cobertura a tots els alumnes. Avui, Ciurana ha anunciat que els centres que obriran són tres: la Coloraines, la Vallparadís i la Somriures.

Els tres centres restaran oberts fins el 30 de juny entre setmana de 8.30 h a 13 h i l'Ajuntament "no descarta obrir-ne més". La regidora ha recordat que donaran un servei  "comunitari, no d'escola habitual" i ha volgut transmetre un missatge tranquilitzador als pares "que no tenen altra opció" que portar als fills a l'escola. En aquest sentit, Ciurana ha assegurat que "obren amb el 100% de seguretat", i ha afegit que s'han desinfectat en la seva totalitat.

Per a qualsevol dubte, troba aquí tota la informació de contacte dels centres educatius de Terrassa.

Pel que fa a les escoles concertades i privades, Ciurana ha explicat que cada una obrirà "segons el pla que ha fet" i seguint les indicacions del Departament d'Educació. Amb relació als alumnes de 6è de primària i 4t d'ESO -últims cursos de cada cicle- la regidora ha recordat que podran anar a classe "en petits grups i a l'hora que se'ls demani".

En el cas dels alumnes d'educació infantil, Ciurana ha recordat que les escoles no funcionaran amb l'oferta educativa habitual, sinó que obriran encarades a permetre la conciliació laboral. Els alumnes de 1r a 5è de primària podran fer seguiment presencial demanant cita prèvia en els alumnes que el professorat "ho cregui necessari".

Les dues escoles municipals d'educació especial, El Pi i Fàtima, obriran a partir de dilluns "amb màxima seguretat" sota un pla per a cada alumne elaborat per la direcció de cada centre. L'atenció individualitzada en grups reduïts queda assegurada i el servei de menjador, per ara, no s'oferirà. L'Escola de Municipal de Música, l'Escola Múnicipal d'Art i Disseny i La Llar acabaran el curs de manera telemàtica. En aquesta última es faran tutories amb cita prèvia.