Totes les claus de l'entrada de Terrassa a la fase 2

L'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, ha avançat algunes novetats que tindran lloc a la ciutat a partir d'aquest dilluns

Terrassa entrarà a fase 2 el dilluns 8 de juny.
Terrassa entrarà a fase 2 el dilluns 8 de juny. | Ajuntament de Terrassa
05 de juny del 2020
Actualitzat el 06 de juny a les 16:29h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a explicar la desescalada a la ciutat, que farà un pas més el pròxim 8 de juny amb l'entrada a la fase 2, que s'ha oficialitzat aquest divendres i que portarà noves relaxacions en relació amb les mesures del desconfinament.

Ballart ha explicat que amb l'activació de la fase 1 es van reactivar l'hostaleria i la restauració i que ara ha arribat el moment de "desconfinar cultura i educació", els quals ha definit com a "pilars fonamentals". Si el 25 de maig es van tornar a oferir serveis i es van reobrir edificis municipals, amb l'avaçament de fase, seran més els equipaments que obriran les seves portes.

Coincidint amb l'entrada de la ciutat a la fase 2, els centres educatius ja poden obrir sota importants mesures de seguretat. En la mateixa roda de premsa, la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, ha comparegut per a explicar com serà la reobertura de les escoles de la ciutat, aclarant que no totes faran el pas i explicant els serveis que s'oferiran als pares que "no tinguin altra opció" que deixar-hi els seus fills.

A partir de dilluns està previst que es reprengui l'atenció al públic de l'Oficina d'Urbanisme i Sostenibilitat, així com el Servei Local d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere. Fins ara, ambdues àrees nomes atenien els usuaris per via telemàtica. Amb relació a l'atenció a la ciutadania, Ballart ha remarcat que l'Ajuntament "fomenta el contacte per via de la seu electrònica i el telèfon 010" número disponible de dilluns a divendres de 8.30 h a 20 h.

https://www.youtube.com/watch?v=iYVa08LPzt
Amb l’entrada a la Fase 2, la Zona Blava tornarà a entrar en funcionament. Durant aquests darrers dies, els inspectors del servei han estat informant a la ciutadania d’aquests canvis previstos. A partir de dilluns també es reactiva  el servei de recollida de mobles a la ciutat per part d’EcoEquip.

També es produiran novetats en la obertura d'equipaments esportius, com és el cas dels poliesportius de Sant Llorenç, Ca n'Anglada i Les Arenes, que estaran disponbiles per cita prèvia i per a practicar-hi esport sense contacte. També reobriran el Teatre Alegria i el Principal, on s'hi podran fer assajos, i el Museu de Terrassa. 



L'aforament limitat en cerimònies funeràries també augmenta en aquesta fase. Es podran fer vetlles a tots els difunts- també als de Covid-19- amb un límit màxim de 15 persones. Les cerimònies tindran un aforament màxim de 15 persones, i a l'enterrament hi podran assistir 25 persones. Les cremacions tindran un aforament de 15 persones.

Tot i l'avaçament de fase, Ballart ha volgut remarcar la gravetat de la situació i ha demanat prudència a la ciutadania apuntant que "sense l'esforç de tothom no seria possible". A més, el batlle ha recordat que l'ús de mascaretes és obligatori a la via pública, i ha indicat que els comerços en poden recollir al Recinte Firal i la ciutadania ho pot fer al Casal Cívic del Vapor Gran, però també al Mercadal i al transport públic. L'alcalde ha finalitzat el seu discurs amb un "moltes gràcies i molta empenta".

¡
La maquinària no s’atura però cal ferho amb atenció
Aquest dijous vam rebre 300.000 ultimes de la remesa
Entitats Culturals i esportives i altres punts distribució: recinte firal (comerços) i al casal cívic del vapor gran (tb mercadal i transport públic)
Últim dia de dol: condol govern municipal afectats
Moltes gràcies i molta empenta

 
És el moment de desconfinar la cultura
Reobertura museu de terrassa
Teatre alegria i principal tindran assajos
Sabem que la cultura ha sestat molt afectada
Reobertura poliesportiu sant lloreç les arenes i cananglada amb cita prèvia i pistes de fronton
Funerària vetlles difunts tmb covid. Vetlles límit màxim 15 persones i cerimonies 50%. Final enterrametn 25 persones
 

 

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant la roda de premsa virtual d'aquest divendres. Foto: Ajuntament de Terrassa