La PAH es manifesta a Terrassa contra la tornada dels desnonaments: «Sereu valents o manen els especuladors?»

És la primera acció de la plataforma des de l'activació de l'estat d'alarma pel coronavirus

NacióDigital
04 de juny del 2020
Protesta de la PAH davant els jutjats de Terrassa.
Protesta de la PAH davant els jutjats de Terrassa. | PAH Terrassa
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Terrassa ha tornat a manifestar-se aquest dijous al matí per primer cop després de la declaració de l'Estat d'Alarma. La concentració, que ha tingut lloc davant dels Jutjats de Terrassa, ha vingut motivada per la reactivació dels desnonaments després d'una aturada els últims mesos.

Durant la concentració s'ha criticat al Govern, al que han instat a deixar de banda els interessos dels especuladors i allargar la moratòria imposada durant la crisi sociosanitària de la Covid-19. A més, han assegurat que "la lluita continua" i no descarten dur a terme més accions si les seves demandes no es compleixen, i el segon pretén aturar els desnonaments en persones sense alternatives d'habitatge.

Durant la protesta, que ha comptat amb la presència d'una trentena de manifestants, s'ha llegit un manifest per a demanar que no torni "la corba de la vergonya, la dels desnonaments". L'entitat també ha aprofitat per a presentar dos documents per a demanar el cessament dels desnonaments en el context de pandèmia. El primer d'aquests demana una moratòria de sis mesos més per a desnonaments a causa de lloguer i vulnerabilitat pel coronavirus, i el segon pretén aturar els desnonaments en persones sense alternatives d'habitatge.