coronavirus

Terrassa presenta el nou model de casals «+Estiu» per encarar les vacances d'infants i joves

El període d'inscripcions es mantindrà obert des d’avui dimecres fins el proper 10 de juny

per LaTorre , 3 de juny de 2020 a les 16:24 |
L'equip de govern ha presentat el nou projecte de casals d'estiu per fer front a les vacances després de la pandèmia | Ajuntament de Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa ha dissenyat un nou model de casals d'estiu per donar resposta a la crisi social i educativa derivada per la pandèmia al municipi. Per aquest motiu, enguany s'han unificat tots els casals d'estiu i colònies que s'havien organitzat fins ara a Terrassa en un únic projecte global de ciutat. El nou model, que donarà el tret de sortida al mes de juliol i s'allargà fins al setembre, s'adaptarà i reorganitzarà segons les mesures de desconfinament de cada moment.

El programa "+Estiu", neix amb la voluntat de donar una resposta "educativa i relacional" a l'impacte emocional que ha provocat la crisi del coronavirus en infants i joves fins que no torni a començar el curs escolar. L'objectiu és cobrir aquest espai social i relacional que l'escola ha perdut en els darrers mesos, per incrementar i millorar les oportunitats educatives d'infants i joves i esdevenir una lluita contra la segregació.


A través del projecte es construirà un itinerari d'activitats i tallers educatius i culturals, complementats amb projectes com els Patis Oberts o altres espectacles al carrer. Segons l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, es tracta d'un projecte global "molt ambiciós" que donarà prioritat a atendre tots els infants, sense deixar a ningú sense la possibilitat de gaudir d'activitats de lleure educatiu, vetllant en tot moment per la igualtat d'oportunitats, a més de voler contribuir a pal·liar la pèrdua d'espais educatius i de socialització amb el tancament de les escoles.

Per la regidora d'Infància i Adolescència, Ona Martínez, +Estiu és un projecte educatiu "valent amb voluntat transformadora" que situa als infants i jovent al centre de les decisions. Mentre que la tinència d'alcaldia de Drets Socials, Noel Duque, considera que el projecte arriba durant les vacances, un dels moments de l'any en què més desigualtats es generen.


Les inscripcions 

El període d'inscripcions al projecte "+Estiu", comencen avui i finalitzaran el proper 10 de juny que s'hauran de formalitzar a través de l'entitat que gestioni el casal corresponent. La sol·licitud de beques s'hauran de fer a través de la seu electrònica de l'Ajuntament que enguany es basaran en barems socio-econòmics.

Les quotes d'inscripció s'ajustaran el màxim possible, atès que l'activitat va a càrrer d'entitats sense ànim de lucre i està subvencionada pel consistori terrassenc que ha destinat un total de 704.688 euros al projecte de vacances. 
 
Del total, més de 320.000 euros es destinaran a la subvenció dels casals, quasi 150.000 euros més que l’any passat. D’aquest increment, uns 70.000 euros corresponen als casals per a persones amb capacitats diverses, que enguany veuen doblada la seva dotació; mentre que aquest 2020 per primera vegada també es podran beneficiar d’aquestes subvencions les AFA, AMPA’s i entitats sense ànim de lucre. Pel que fa a les beques, l’Ajuntament hi ha destinat 384.358 euros, 167.726 més que el 2019.
​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació