VÍDEO El Centre Cultural Terrassa estrena dues sales d'assaig per a ballarins professionals

El Programa d'Alt Rendiment en Dansa s'estrenarà el 31 d'agost amb un prestigiós equip de professors

1200_1591007359Captura
1200_1591007359Captura | CCT Terrassa
LaTorre
02 de juny del 2020

El Programa d'Alt Rendiment en Dansa (PAR), amb seu al Centre Cultural Terrassa, va presentar la setmana passada les sales d’assaig pels futurs ballarins que s’incorporaran a partir del 31 d’agost.
 
Les noves sales d’assaig, situades a la planta baixa de l’equipament terrassenc, compten amb dos amplis espais de 180 i 250 m2 totalment equipats per la realització de les classes i amb les condicions més òptimes: parquet flotant, linòleum, barres, miralls, equip de so i piano.
 
Les obres d’adequació de les sales s’han dut a terme durant els mesos d’abril i maig i un dels espais substitueix la Sala 1 d’Exposicions que s’ha remodelat per aquesta nova activitat. Els primers ballarins que l'han utilitzat són Anna Ciriano, de l’Orlando Ballet, i Ricardo Castellanos, del Ballet Nacional de Noruega, que han constatat les bones condicions d’aquestes sales per la realització de les futures classes del PAR.


 
Què és el PAR?

El PAR en Dansa és un nou programa intensiu d’alt rendiment per a joves ballarins entre 15 i 22 anys que té com a objectiu oferir recursos per a professionalitzar als seus participants. El curs està sota la direcció artística de Rodolfo Castellanos, ballarí principal del Ballet Nacional de Cuba i mestre en escoles i companyies com el Royal Ballet o l’English National Ballet. El coreògraf i director de la companyia Habemus Corpus, Miquel G. Font, n’és el coordinador. Els estudis del PAR estan acreditats pel Conseil International de la Danse.
 
El curs, de 40 hores setmanals entre el 31 d’agost del 2020 i el 27 de juny del 2021, comptarà també amb prestigiosos professors com Azari Plisetsky, qui fou solista del Bolxoi de Moscou i partenaire principal d’Alicia Alonso, José Carlos Martínez, director de la Compañía Nacional de Dansa fins al 2019, Ilia Jivoy, un dels millors coreògrafs del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, entre d’altres mestres del ballet. 

Durant el curs, els alumnes també tindran contacte directe, intercanvis i workshops amb les companyies internacionals programades pel teatre durant la temporada de dansa. Aquests contactes ofereixen també una informació genuïna i directe dels ballarins que han passat per l’etapa que els participants estaran i així poder donar consells directes i una entesa real sobre el món de la dansa.
 
Més de 30 ballarins de 12 nacionalitats es van inscriure a les primeres audicions convocades pel 18 i 19 d’abril que degut a la crisi del Covid-19 s’han ajornat pel proper 4 de juliol. Tot i això, està previst que pel primer curs del PAR es seleccionin un màxim de  25 alumnes.
 
A causa de la situació actual, la direcció del PAR ofereix la possibilitat d'aplicar mitjançant audicions virtuals per aquells ballarins que es trobin amb dificultats per desplaçar-se al CCT. Es podrà participar mitjançant audició presencial, el 4 de juliol o mitjançant audició virtual fins el 7 de juny.