L'ANC es manifestarà a Matadepera per a reclamar independència «perquè ens hi va la vida»

Es tracta de la primera concentració a la població després de gairebé tres mesos

Manifestació de l'ANC a Terrassa dies enrere.
Manifestació de l'ANC a Terrassa dies enrere. | ANC Terrassa
NacióDigital
01 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:01h

La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana a Matadepera ha convocat una manifestació per aquest dimarts 2 de juny a les vuit del vespre a la Plaça del Casal de Cultura de la població. La concetració, que es farà respectant les distàncies de seguretat i portant mascareta com ja s'ha vist en accions similars a Terrassa, es farà sota el lema “Ens hi van els Drets. Ens hi va la vida. Ara, Independència!”. 

L'ANC organitza la protesta tot defensant la idea que “només una Catalunya independent basada en la justícia social i la solidaritat pot garantir un futur digne i ple d’esperança. La independència és l’única via per garantir la vida, els drets i la dignitat de la ciutadania”.

Amb relació a la crisi de la Covid, els organitzadors asseguren que “ha tingut un efecte devastador sobre tots els aspectes i àmbits de la vida”, els quals afirmen en un manifest que “no es pot permetre que amb l’excusa de la seguretat individual i col·lectiva es limitin drets fonamentals, com ara la llibertat d’expressió i manifestació”.