Les biblioteques de Terrassa reobren amb el servei de préstec per cita prèvia

Reobre la Biblioteca Central de 10 a 14 h i de 16 a 20 h i les dels districtes 2,3,4 i 6, de 16 a 20 h

La Biblioteca Central de Terrassa, una de les que han obert aquest dilluns.
La Biblioteca Central de Terrassa, una de les que han obert aquest dilluns. | Anna Mira
NacióDigital
01 de juny del 2020
Aquest dilluns 1 de juny reobren les biblioteques municipals de Terrassa, que oferiran el servei de préstec de llibres i documents amb cita prèvia. La biblioteca del districte 5, restarà tancada per no poder-s'hi garantir el compliment de les mesures. La setmana passada es van recollir un total de 704 peticions, que aquesta setmana podran recollir els sol·licitants.

Per poder accedir al servei de préstec, s'ha de demanar cita prèvia per correu electrònic o bé trucant al telèfon de les biblioteques entre les 16 i les 20 h. La recollida a la Biblioteca Central es realitzarà de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. A les biblioteques de districte, en canvi, es podrà fer en horari de tarda, de 16 a 20 h. Per poder accedir a la biblioteca on s’hagi efectuat la reserva en el dia i l’hora acordats, s’haurà de fer ús de mascareta i mantenir la distància de seguretat.


L'Arxiu Històric, també en marxa
 
L’Arxiu Històric de Terrassa ha tramitat i resolt des del dilluns 25 de maig s’han un total de 15 consultes de forma telemàtica. De cara a la reobertura de l’equipament, amb cita prèvia, a partir del proper dilluns 1 de juny, un total de set persones han reservat hora per poder accedir a l’Arxiu al llarg de la setmana vinent en horari de 8 a 14h i de dilluns a divendres
 
Per reservar dia i hora cal enviar un correu electrònic a arxiu.historic@terrassa.cat, indicant la relació de la documentació que es vol consultar o el motiu o temàtica de la consulta, apunten fonts de l'equipament. Un cop valorada la petició, s’assignarà el dia i l’hora per accedir a l’Arxiu, que es comunicarà, també, per correu electrònic. Per accedir s’haurà de dur mascareta, guants propis i portar material propi de treball. 
 
Tot i això, des de l'Ajuntament de Terrassa es recorda que els canals telemàtics de consulta de la documentació de l’Arxiu Històric han estat sempre actius a través de les plataformes Arxius en Línia i Arxiu Digital de Terrassa.