Canvis als CAP gestionats per MútuaTerrassa: reobre el de Terrassa Sud i es reorganitzen el de Rambla i Terrassa Oest

Els centres promouen l'atenció telemàtica i demanen trucar abans d'assistir-hi

Vista exterior del CAP Terrassa Sud, a Can Jofresa.
Vista exterior del CAP Terrassa Sud, a Can Jofresa. | MútuaTerrassa
NacióDigital
29 de maig del 2020
El dilluns 1 de juny reobre el CAP Terrassa Sud, fet que provocarà canvis en la gestió i atenció de la resta de Centres d'Atenció Primària gestionats per l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, el CAP Rambla i el CAP Terrassa Oest. D'aquesta manera, el CAP Terrassa Sud centrarà l'atenció primària als pacients que no presentin afectacions que no estiguin relacionades amb la respiració en horari de 8 a 15 h. 

Els dos centres que ja prestaven servei, l'Oest i el de Rambla, continuaran oberts amb una reformulació del servei. El primer centralitzarà de manera exclusiva l'atenció pediàtrica dels usuaris de la resta de centres, així com l'atenció a la patologia no respiratòria, en horari de 8 a 20 h.  Pel que fa al CAP Rambla, atendrà totes les persones amb símptomes de Covid-19 i també a pacients adults amb patologies no respiratòries.  En aquest cas, l’horari serà de 8 a 20h laborables, i en el cas d'urgències, de 9 a 20h els caps de setmana i festius. 

Tot i aquesta recuperació progressiva del servei normal, MútuaTerrassa recomana a la ciutadania que la gestió de visites, consultes i altres tràmits es realitzin de forma no presencial a través d'aquest enllaç. L'atenció telemàtica es seguira prioritzant per tal que les visites presencials no superin el 40% de les visites en situacions normals.

En aquesta direcció, es potenciaran les consultories virtuals entre el metge de família i l’especialista hospitalari per tal de prescindir de les visites presencials evitables a les Consultes Externes. També es recomana als ciutadans que truquin als CAP abans d'assistir-hi, de manera que podrien ser assistits telemàticament per a potenciar l'autocura.