Noel Duque: «Que la dreta demani la meva dimissió em motiva»

El primer tinent d'alcalde ha rebutjat deixar el càrrec i ha recriminat el paper de l'oposició durant la crisi del coronavirus

El ple de Terrassa del mes de maig s'ha celebrat aquest divendres de manera telemàtica.
El ple de Terrassa del mes de maig s'ha celebrat aquest divendres de manera telemàtica. | Ajuntament de Terrassa
29 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:38h
Tal com va explicar LaTorre dies enrere, l'oposició del ple de Terrassa ha aprofitat la sessió per a demanar la dimissió del regidor Noel Duque. Miquel Sàmper ha presentat la demanda, emmarcada en el si d'una proposta de resolució per la restitució de les bones pràctiques en la representació política institucional, tot explicant que "mai els hagués agradat presentar-la" però tracten un afer "de gravetat inaudita".

Sàmper ha assegurat que es tracta d'una proposta arran d'uns fets "greus i desagradables", i ha assenyalat a Jordi Ballart com a responsable "per deixar arribar el problema on ha arribat". Javier González, de Ciutadans, ha instat a Duque a demanar perdó i ha instat a l'alcalde a "indicar-li la porta de sortida". Alfredo Vega, del PSC, s'ha sumat als companys d'oposició i ha explicat que esperaven "unes disculpes clares, contundents i públiques", ja que les declaracions de Duque faltaven "al "respecte a la democràcia".

Isaac Albert, soci de govern, ha acusat l'oposició d'"allargar el debat" i ha dit que Duque ja va demanar disculpes "i ha acceptat el seu error". El líder d'ERC ha parlat d'unes "declaracions desafortunades d'un company" i ha situat l'oposició com a creadors de polèmica "per interès polític".

Noel Duque ha intervingut per treure ferro a l'assumpte i ha explicat que "no es referia a totes les forces de l'oposició". A més, ha reconegut que "no va utilitzar les paraules adequades" per a contestar a "acusacions molt greus". Per això, ha demanat perdó però també ha reclamat que "ha de servir per aprendre'n a tots", tot acusant l'oposició d'insultar el govern "amb paraules que no ho semblen". Duque ha recriminat la demanda de dimissió a l'oposició, criticant que "no s'ha de demanar la dimissió d'algú si no t'agrada".

A més, ha manifestat que "s'ha sentit dolgut" per la petició i ha defensat que està al ple "perquè l'ha votat la gent". En aquesta direcció, ha afirmat: "Que la dreta demani la meva dimissió em motiva". També ha explicat que "el govern ha estat treballant i l'oposició ha anat dient que estàvem posant en perill la salut de la gent", cosa que "l'indigna". En aquest sentit, ha defensat "la política de la gent contra la política de sigles" i que a la gent de fora de la política "no li ha semblat tan greu". Tot i això, ha exclamat que si algú fa afirmacions que no comparteix "no demanarà la seva dimissió".

Miquel Sàmper s'ha referit a les declaracions de Duque com a "discurs populista" però li ha recriminat que "ningú demana perdó trinxant el cap a qui demana perdó". González ha manifestat el seu acord amb el representant de Junts per Terrassa i ha recriminat a Isaac Albert de "tapar les vergonyes del seu company de govern". Tot i això, el líder de Ciutadans ha acceptat les disculpes de Duque. Per a Alfrego Vega, les paraules de Duque han sigut una "lliçó de victimisme" i ha assegurat "no sentir-se convençut" pel seu discurs.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha lloat la gestió de Noel Duque i ha defensat que "tots tenim dret a equivocar-nos". A més, ha posat en relleu "el gest" del seu company de partit i de govern.