Control de temperatura a l'entrada i mascareta quirúrgica: l'Hospital de Terrassa permet les visites de pacients

Els pacients amb Covid-19 queden fora de la mesura

Façana principal de l'Hospital de Terrassa.
Façana principal de l'Hospital de Terrassa. | Toni Fages
NacióDigital
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:07h
L'Hospital de Terrassa permet ja les visites als pacients. Després que aquest mateix dijous coneguessim que MútuaTerrassa havia adoptat la mateixa mesura, el Consorci Sanitari ha informat que des d'aquest dimecres 27 de maig ja es permet l'entrada de familiars i persones properes de pacients sense Covid-19.

En aquest cas, les visites podran fer-se per franges: els pacients del llit A podran rebre-les de 11 h a 13.30 h, i els de Llit B, de 15 h a 17.30 h. A l'entrada principal hi haurà un control d'accés, on el visitant s'haurà d'identificar i comunicar a quin pacient va a visitar.

Durant l'estada, els visitants no podran moure's de l'habitació, se'ls farà el control de temperatura, hauran de desinfectar-se les mans i hauran d'utilitzar mascaretes quirúrgiques. La mateixa relaxació es produeix a la sala de parts i a pediatria, on embarassades i infants podran ser acompanyades per un adult.


Permís amb excepcions

La permissió no s'aplicara en pacients positius de coronavirus, que podran fer  videotrucades, i la seva evolució serà comunicada per telèfon a la família. Tampoc podran rebre visites els ingressats a Urgències. Les persones amb símptomes tampoc podran visitar a familiars.

La Unitat de Cures Intensives estarà oberta a les visites de 12.30 a 15.30 h en les mateixes condicions. Tot i això, s’informarà de la normativa específica de funcionament del servei als familiars i acompanyants abans d’entrar. Pel que fa a les visites del Servei de Cures Pal·liatives i en les situacions d’acompanyament a final de vida, l’equip assistencial contactarà directament amb els familiars indicant les condicions específiques del funcionament del servei.

La Unitat d’Aguts de Psiquiatria estarà oberta a les visites d’11 h a 13 h en el cas de les habitacions parells i de 16 h a 19 h en el de les habitacions imparells. Com a l'UCI, s'informarà de les condicions als acompanyants abans d'entrar.

Tot i el relaxament de les mesures, des de l'Hospital de Terrassa recorden que encara ens trobem en estat d’alarma i no s’ha d’anar a l’hospital si no és imprescindible. En relació als centres d’atenció primària es recomana trucar abans de desplaçar-se als centres.