El Gremi de Flequers de Terrassa fa una crida a celebrar la segona Pasqua «en família i compartint un pastís»

La seva presidenta confia que la data ha de servir per a reflotar un sector essencial que ha viscut la crisi del coronavirus "amb moltes dificultats"

Un pastís Sara
Un pastís Sara | Gremi de Pastisseria de Barcelona
NacióDigital
27 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:03h
El Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa insta la ciutadania a ajudar el sector a través del consum de productes amb motiu de la Segona Pasqua, que se celebra el pròxim cap de setmana del 30 i 31 de maig i 1 de juny. Una festa, asseguren, per a celebrar "en família" aprofitant que la fase 1 ja permet reunions de fins a 10 persones.

La iniciativa, impulsada pel Gremi de Pastissers de Barcelona i secundada per tots els gremis de pastisseria de Catalunya, pretén donar oxigen al sector, pel qual la crisi del coronavirus "ha suposat un repte molt important" per a les empreses d'un sector considerat essencial.

Fanny Novell, escollida recentment com a presidenta del Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i comarca, assegura que “retrobar-se amb la família després d’aquests mesos tan complexos és motiu de celebració i quina millor manera que fer-ho al voltant d’una taula compartint un pastís”.

Des del gremi expliquen que el sector ha patit una "forta reducció de la demanda" a conseqüència de les mesures de confinament que s’han pres, absolutament necessàries per superar aquesta crisi sanitària quant abans millor.  El Gremi actualment aplega 20 obradors artesans de Terrassa i comarca que representen prop de 200 punts de venta. També ofereix una àmplia bateria de serveis d'informació, assessorament empresarial i formació amb l'objectiu de millorar la competitivitat de les fleques i pastisseries.