L'Ajuntament decreta 10 dies de dol oficial per les víctimes de la Covid-19

El Consistori secunda així la proposta aprovada pel Consell de Ministres i decretada per la Generalitat de Catalunya

Els portaveus del Ple de Terrassa, aquest dimecres durant el minut de silenci el primer dia de dol.
Els portaveus del Ple de Terrassa, aquest dimecres durant el minut de silenci el primer dia de dol. | Ajuntament de Terrassa
NacióDigital
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:06h
L'Ajuntament de Terrassa s'ha adherit a la mesura del govern espanyol, i a partir d'aquest dimecres 27 de maig, la ciutat es trobarà durant deu dies en dol oficial per les víctimes de la Covid-19. Es tracta del període d'aquestes característiques més llarg de la història democràtica.

Aquest dimecres a les 12 h, l'alcalde i els portaveus municipals celebraran un minut de silenci des de l'atri de l'Ajuntament de Terrassa. Tot i això no es convida la ciutadania a seguir-lo presencialment per evitar aglomeracions, i es demana aturar l'activitat i guardar un minut de silenci allà on es trobin a l'hora marcada. Amb aquest minut de silenci, inicia un dol establert des de les 0 h del dimecres 27 de maig fins a les 0 h fins a la mitjanit del divendres 5 de juny.

Les banderes oficials de la façana de l'Ajuntament onegen a mig pal des del passat 29 de març. Amb aquest gest simbòlic, l'Ajuntament ret homenatge a totes les persones difuntes de la ciutat a causa del coronavirus i expressa també la solidaritat amb les seves famílies i cercles de persones més properes. Segons el decret signat per l'alcalde, les banderes romandran a mig pal fins que finalitzi l'actual estat d'alarma.

La declaració de dol oficial aprovada pel Consell de Ministres s'estén a tots els esdeveniments socials, culturals i esportius que tinguin lloc durant aquest període de deu dies i també a aquells actes que tinguin lloc per primer cop, fins i tot finalitzat el dol oficial.