Tots els detalls de la reobertura del Mercadal de Martí l'Humà dos mesos i mig després

El mercat dels dimecres de l'avinguda de Béjar torna amb un 10% de les parades i un aforament màxim de 476 persones

NacióDigital
26 de maig del 2020
El Mercadal de Martí l'Humà se celebra cada dimecres a l'avinguda de Béjar de Terrassa.
El Mercadal de Martí l'Humà se celebra cada dimecres a l'avinguda de Béjar de Terrassa. | Arxiu
El Mercadal de Martí l'Humà tornarà a obrir aquest dimecres 27 de maig dos mesos i mig amb motiu de l'entrada en vigor de la fase 1 del desconfinament L'última vegada que es va celebrar el popular mercat egarenc va ser l'11 de març. Per a la reobertura, l'espai adoptarà mesures excepcionals, com el control de l'aforament o el nombre de parades, que passa de 313 a 33.

D'aquesta manera el mercat obrirà de 9 a 13 h a l'avinguda de Béjar amb un 10% de les parades d'alimentació, alimentació d'animals de companyia, herbolari, drogueria i restauració. Els comerços ambulants ocuparan els trams compresos entre la carretera de Matadepera i el carrer de l'Alguer. També s'ha previst el tall d'un carril en cada sentit de circulació i el de tres interseccions.

D'altra banda, també hi haurà dos accessos, on personal municipal controlarà l'aforament, que quedarà limitat a 476 persones. Els controladors disposaran de dispositius amb una app de control d'aforament. Des del Servei de Comerç s'ha demanat l'autorització, a través del Servei de Salut Comunitària, a l'Agència de Salut Pública, així com a Protecció Civil i a Prevenció de Riscos laborals.

En aquest sentit, s'ha previst perimetrar tot l'espai amb tanques metàl·liques i cintes, així com establir una separació entre parades de 4 metres i de 6 metres en la part frontal. També es col·locaran, a cada parada, tanques a un metre de distància en la part frontal per delimitar la separació entre els clients i la parada.

Durant aquesta primera edició, es lliuraran mascaretes a tothom que no en porti, i es disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic en els dos punts d'accés, tot i que els paradistes també tenen l'obligació de tenir-ne. A banda de les dues persones vigilants en els dos punts d'accés, respectivament, hi haurà tres vigilants més recorrent l'espai, a més de personal municipal de comerç i de la Policia Municipal.

L'Ajuntament de Terrassa s'ha posat en contacte amb tots els paradistes que demà
instal·laran la seva parada al Mercadal i els ha enviat els requeriments de Riscos
Laborals, a més d'un resum de les obligacions més destacades, incloent-hi les relatives
a la gestió de residus. Per últim, també hi haurà cartells informatius a les entrades
del Mercadal, per al públic en general, i també a les parades.