L'oposició de Terrassa demana explicacions per la desaparició de dues denúncies a persones que animaven els aplaudiments als sanitaris

Dues persones van ser sancionades a la Zona Olímpica per "animar" cada vespre des dels seus vehicles a les persones que aplaudien des dels balcons

Lluïsa Melgares va rebutjar la celebració d'una comissió extraordinària per a aclarar els fets.
Lluïsa Melgares va rebutjar la celebració d'una comissió extraordinària per a aclarar els fets. | Marc Solé
NacióDigital
26 de maig del 2020
Els tres partits de l'oposició de l'Ajuntament de Terrassa, PSC, Ciutadans i Junts han criticat "irregularitats" en la imposició de multes per saltar-se el confinament.  En concret, els tres grups fan referència a uns fets que van tenir lloc a principis d'abril, quan el conductor d'una moto i un camió van ser denunciats per la Policia Municipal a la Zona Olímpica, on cada vespre sortien a "animar" la gent que s'aplegava als balcons per a aplaudir als professionals sanitaris.

Aquell mateix dia, l'alcalde Jordi Ballart va assegurar per xarxes socials que es trobava "gestionant el tema", i l'oposició l'acusa de "donar raó a aquells veïns que demanaven retirar les denúncies". En la mateixa direcció, apunten que un sindicat policial va denunciar que les dues denúncies en qüestió havien desaparegut.


 
Arran de la denúncia sindical, es va organitzar una reunió d'urgència amb els grups municipals, i on va participar el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero. Tot i això, l'oposició va demanar una reunió extraordinària de la Comissió Informativa corresponent, però critica que la Tinenta d'Alcalde i presidenta de l'òrgan, Lluïsa Melgares, va rebutjar la celebració de la trobada al·legant que "ja s'havien donat les explicacions i no ho considerava adient".

Ara, els tres partits de l'oposició insisteixen a demanar explicacions sobre la situació i consideren que Melgares "s'ha extralimitat" en les seves funcions, afegint que la Presidenta de la Comissió "no té la capacitat de negar-s'hi ni la potestat de decidir", sino que ha d'acatar-ne el compliment. Per això, acusen el govern municipal d'opacitat i falta de transparència.