Una cinquena part dels bars de Terrassa han ampliat l'espai exterior

Fins ara, l'Ajuntament ha acceptat 102 d'un total de 164 peticions per ampliar la terrassa

Terrasses obertes el primer dia de fase 1 a Terrassa.
Terrasses obertes el primer dia de fase 1 a Terrassa. | Anna Mira
NacióDigital
26 de maig del 2020
Fins a 102 bars s'han beneficiat de la mesura extraordinària de l'Ajuntament de Terrassa per flexibilitzar l'ampliació de terrasses a la via pública. Fins aquest dilluns, el Consistori va rebre 164 peticions d'establiments que volien ampliar l'espai o bé instal·lar-lo, en el cas dels locals que no en tenien.

D'aquestes, 102 han estat aprovades, 16 s'han desestimat perquè no complien els requisits necessaris, cinc estan pendents que el titular aporti el projecte i 41 encara s'estan tramitant des del servei de Via Pública. Fonts municipals que amb aquesta iniciativa es pretén "contribuir a reactivar el sector de l'hostaleria i la restauració, un motor fonamental d'activitat i ocupació a la ciutat".

En declaracions a LaTorre, Maite García, vicepresidenta del Gremi d'Hostaleria de Terrassa, assegurava que molts propietaris "s'havien confós" tot pensant que l'ampliació es permetia de facto i ignorant que s'havia d'enviar un esbós al Consistori, que gratuïtament i en consonància amb l'exempció de la taxa corresponent del 2020, cedia més espai per ampliar la capacitat.

A Terrassa hi ha registrades unes 500 terrasses de bars i restaurants, pel que més de 300 establiments no han fet la petició. En aquest sentit, els locals interessats a ampliar l'espai exterior han d'enviar un correu a [email protected], tràmit que s'haurà de fer mentre duri el decret d'estat d'alarma. El servei de Via Pública respondrà pel mateix mitjà acceptant o denegant la petició en el termini de tres dies laborables.

Cal recordar, a més, durant la Fase 1 de desconfinament, està prohibit consumir dins dels locals, a més que cal eliminar de les taules productes d'autoservei com setrilleres, escuradents o porta-tovallons, així com les cartes d'ús comú. Els establiments han de netejar i desinfectar les taules entre servei i servei, oferir tovallons d'un sol ús i han de disposar de gel hidroalcohòlic a disposició dels clients.

Aquests establiments cal que situïn les taules amb una separació mínima de dos metres i es permet un màxim de 10 persones per taula, entre les quals també s'ha de mantenir la distància mínima de seguretat interpersonal. També es recomana el pagament amb targeta tot evitant la manipulació de diners en efectiu.

La vigència de les sol·licituds que han estat aprovades s'allargarà fins a la finalització de les restriccions en els aforaments dels establiments, decretades per l'Estat. Un cop derogada aquesta norma, totes les terrasses hauran de tornar a ocupar el seu espai original. Tot i això, durant el 2020 quedaran exempts del pagament de la taxa de terrasses.