Aquests són tots els municipis on els terrassencs es poden desplaçar durant la fase 1

La regió sanitària de l'Àmbit Metropolità Nord comprèn una vuitantena de municipis

Terrassa durant la fase 1 del desconfinament.
Terrassa durant la fase 1 del desconfinament. | Anna Mira
Redacció
26 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:03h
Sant Cugat ha entrat aquest dilluns 25 de maig a la fase 1 del desconfinament i per tant, els desplaçaments entre la vuitantena de municipis que comprenen la mateixa regió sanitària ja estan permesos. En aquest sentit, la regió sanitària de Sant Cugat és la regió de l'Àmbit Metropolità Nord que abarca municipis del Vallès Occidental i Oriental, del Maresme i a tres ciutats del Barcelonès; Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet. Barcelona però, continua quedant aïllada.

Així doncs, pel que fa a la resta del Vallès Occidental, els santcugatencs es poden moure per Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, i Viladecavalls. Rellinars i Vacarisses es queden fora malgrat formar part de la comarca perquè queden acollits per la regió sanitària de la Catalunya Central.

Respecte al Vallès Oriental, engloba a Aiguafreda, l'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers, Gualba, la Llagosta, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Parets del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Santa Maria de Palautordera, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilalba Sasserra i Vilanova del Vallès.

Finalment, pel que fa al Maresme només es pot anar fins a la meitat inferior dels municipis de la comarca, ja que queda dividida entre dues regions sanitàries diferents i a partir de Canet de Mar cap amunt, ja formen part de la regió sanitària de Girona. Així doncs, la llista de municipis la tanquen Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Dosrius, el Masnou, Mataró, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.