Els bars i restaurants de Terrassa demanen empatia en l'anhelat pas a la fase 1

Les terrasses de la ciutat podran obrir al 50% després de dos mesos i mig de tancament

Una terrassa de la rambla d'Ègara, buida durant el confinament.
Una terrassa de la rambla d'Ègara, buida durant el confinament. | Marc Solé
NacióDigital
22 de maig del 2020
Actualitzat el 04 de maig del 2021 a les 12:46h

L'hostaleria de Terrassa valora "molt positivament" l'entrada a fase 1 de la ciutat, que permetrà obrir terrasses a un 50% de l'aforament. Així ho afirma en declaracions a LaTorre Maite García, vicepresidenta del Gremi d'Hostaleria de Terrassa i propietària d'una cafeteria del centre de la ciutat, qui creu que la primera setmana de la nova fase obriran, "per fi", més de 300 bars i restaurants a la ciutat.

Fins aquest divendres, l'Ajuntament ha rebut una setantena de sol·licituds per ampliar l'espai de terrassa. En total, la ciutat compta amb uns 500 locals amb espai exterior, pero García creu que molts propietaris "s'han confós" tot pensant que l'ampliació es permetia de facto i ignorant que s'havia d'enviar un esbós al Consistori, que gratuïtament i en consonància amb l'exempció de la taxa corresponent del 2020, cedia més espai per ampliar la capacitat.

Tot i la previsió de bon temps i "les ganes de la gent", García demana prudència i empatia per evitar "situacions desagradables" com les que han tingut socis de regions sanitàries que ja estaven en fase 1: queixes per un servei "lent" o per no poder entrar a comprar tabac, així com alguns clients que no s'esperen a les desinfeccions entre torns o no utilitzen mascareta en espais reduïts.

En relació a aquest fet, García assegura que la gent no és conscient "de la pressió" que suposa pel pels bars i restaurants aquesta obertura i demana que es respecti a un personal "que treballarà amb molt estrés i sota fortes mesures de seguretat". Tot i així, fa una crida a la confiança i a la paciència "pel bé comú", confiant que "tots hi sortim guanyant".