Quins municipis deixen de tenir franges horàries a partir d'aquest divendres?

Aquesta disposició entra en vigor aquest mateix divendres

NacióDigital
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:30h
El govern espanyol ha publicat, aquest divendres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), l'ordre segons la qual s'eliminen les franges horàries en municipis de menys de 10.000 habitants que estiguin en fase 0 i 1. A més, podran obrir bars i restaurants per al seu consum a l'interior amb certes condicions.

Aquesta disposició entra en vigor aquest mateix divendres. Els municipis han de tenir una densitat inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat. Podran assistir a sala de vetlles 15 persones en espais tancats i 25 a l'aire lliure. També es podrà anar al temple si no es supera el 50% de l'aforament. Estarà permès que obrin també les biblioteques, amb un terç de l'aforament.

Al Vallès Occidental només compleixen les citades condicions de densitat de població Rellinars, Sant Llorenç Savall i Gallifa. Tot i així, tots tenen menys de 5.000 habitants, pel que ja funcionen sense franges horàries des de setmanes enrere. La resta de municipis de menys de 10.000 habitants, com és el cas de Matadepera, Viladecavalls o Sentmenat, hauran d'esperar una setmana més, ja que superen de tros els 100 habitants per km. Consulta aquí la densitat de població de tots els municipis de la comarca.

L’establiment de franges horàries per realitzar activitats va entrar en vigor el 2 de maig, amb l’objectiu de regular determinades activitats com ara les sortides de nens, gent gran i esportistes a tot el territori excepte els municipis de menys de 5.000 habitants.