L'itinerari de vianants i ciclistes entre Matadepera i Terrassa serà una realitat a finals de juny

El responsable del projecte ha confirmat a LaTorre que s'han avançat als terminis contractuals i que malgrat l'aturada d'un mes i mig pel coronavirus, estar'a enllestit abans del previst

21 de maig del 2020
El carril bici i per vianants que unirà Terrassa i Matadepera serà una realitat a finals de juny "o com a molt tard, la primera setmana de juliol", acabant així abans del termini contractual previst. Ho ha confirmat a LaTorre José Luís Ciruela, responsable de l'obra, qui ha avançat que si no s'hagués produït l'aturada d'un mes i mig a causa del coronavirus, les obres "ja estarien acabades".

Aquest dijous, l'empresa que executa el projecte, Hercal Diggers, ha dut a terme les tasques d'asfaltació, i aquest divendres es culminarà amb la pintura. Després faltarà la senyalització i pintada d'alguns dels trams. D'altra banda, la setmana de l'1 de juny, la carretera de Matadepera a l'alçada del pont de la Riera serà tallada per enllestir els treballs en aquest punt.


En aquesta direcció, Hercal ha compartit dues imatges del procés de pavimentació i adequació, on es veuen els operaris treballant a l'entrada nord de Terrassa. A la publicació s'assegura que la via "va agafant forma i color i esperem que al final resulti ser un autèntic plaer transitar-hi de manera segura".
 
Les obres d'aquest itinerari, que està dividit en dos trams, un a la BV-1221 i l'altra a la BV-1275 i que compta amb un pressupost d'1,52 milions d'euros, es van iniciar el passat mes de desembre i amb una durada de set mesos. L'actuació comporta la construcció d'un itinerari segregat de la via principal per a ciclistes i vianants de quatre metres  i mig d'amplada dividit en dues parts, una de 2,50 metres per a ciclistes i una altra de dos metres per a vianants i encintat amb una vorada de formigó.