UGT Vallès Occidental llança una campanya per «blindar» la sanitat

Demana a la ciutadania "canviar els aplaudiments per compromís"

UCI de l'Hospital MútuaTerrassa
UCI de l'Hospital MútuaTerrassa | Albert Alemany
LaTorre
20 de maig del 2020
UGT del Vallès Occidental ha llançat una campanya, a través de la plataforma Change.org, per tal de "blindar" la sanitat amb un Pacte Nacional per la Sanitat. Una petició online dirigida al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Es tracta d'un pas més en la iniciativa engegada fa uns dies, en què s'interpel·lava la ciutadania perquè transformés els aplaudiments dedicats cada dia al personal sanitari, per la seva tasca en la lluita contra el coronavirus, en "compromís social" per crear un sistema sanitari "propi del segle XXI".

UGT Vallès ha justificat la campanya endegada per "les retallades dels recursos humans i materials en sanitat, i la privatització de part de el sistema que ha generat un debilitament" de l'atenció i que s'ha posat en evidència amb la crisi sanitària. Per això, s'ha instat la població a signar el document per aconseguir un Pacte Nacional per la Sanitat perquè es "blindi constitucionalment una atenció sanitària universal i de qualitat, deixant enrere les polítiques econòmiques i de retallades" dels últims anys.

El sindicat ha reiterat que els professionals d'aquest àmbit no són "herois, només treballadors públics que fem de la nostra professió una vocació de servei". Ha recordat que han hagut d'afrontar la pandèmia en unes condicions "precàries".