Crida de l'Ajuntament de Terrassa per donar sang davant l'increment de la demanda

El Consistori valora molt positivament que des del 16 de març més de 1.200 persones hagin donat sang però demana mantenir el ritme necessari

Prop de 1.300 persones han donat sang a Terrassa durant l'estat d'alarma.
Prop de 1.300 persones han donat sang a Terrassa durant l'estat d'alarma. | Localpres
NacióDigital
19 de maig del 2020
L’Ajuntament de Terrassa se suma a la crida del Banc de Sang de Terrassa per a mantenir el ritme de donacions que s’han registrat durant les setmanes de l’estat d’alarma. D'aquesta manera, malgrat que des del Consistori indiquen que els donants terrassencs "han respost amb solidaritat" per mantenir el ritmde de donacions, demanen que les donacions "continuen sent necessàries per a "molts i diversos" tractaments.
 
Des de la setmana del 16 de març s’han fet al Banc de Sang de MútuaTerrassa prop de 1.300 donacions de sang i més de 100 de plasma. Aquest número de donacions ha permès tractar prop de 4.000 pacients a Catalunya. A més, cal recordar que el 20% de les transfusions s’han fet a malalts del Covid-19.
 
De cara a les properes setmanes, des l'organització s’anima a terrassencs que tinguin entre 18 i 70 anys i es trobin bé de salut que s’apropin a fer la seva donació. Amb l’inici de la desescalada s’han reprogramat les intervencions i tractaments ajornats, i la necessitat de sang s’ha incrementat per sobre dels nivells habituals, que són de 1.000 donacions diàries a tot Catalunya.
 
En el context d'aquesta crida per a mantenir el ritme positiu de donacions a la ciutat, les xarxes socials corporatives de l’Ajuntament oferiran des d’aquest dimarts informació relativa a campanya de donació de sang “#Joemquedoacasa; només surto per a coses imprescindibles; Donar sang és una cosa imprescindible”.