Primera concentració independentista al Raval de Montserrat després de dos mesos

Els manifestants van lluir mascareta i van mantenir la distància de seguretat per demostrar "unitat i consciència" malgrat la crisi sanitària

Els manifestants van lluir mascareta i van respectar la distància de seguretat.
Els manifestants van lluir mascareta i van respectar la distància de seguretat. | ANC Terrassa
LaTorre
19 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:29h
Un grup d'unes desenes de manifestants es va concentrar al Raval de Montserrat de Terrassa aquest dilluns al vespre tot reclamant independència, dret d'autodeterminació, la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats. Fonts de l'ANC Terrassa, organitzadora de l'acte, ha avançat que hi haurà una concentració similar el dijous que ve.

Es tractava de la primera reivindicació d'aquesta mena a Terrassa des de l'activació de l'estat d'alarma pel coronavirus, que va provocar que els Cants de la Llibertat quedessin suspesos el 13 de març després de no fallar a la cita diària durant dos anys i tres mesos seguits. Aquesta activitat se segueix duent a terme per videotrucada. 

Una de les organitzadores explica que la concentració volia reivindicar, tot i la situació d'emergència, l'independentisme terrassenc es manté ferm malgrat la irrupció de la Covid i que no es tracta d'un "núvol que ara va i ara ve". La mateixa font explica que la manifestació, amb el lema "Som aquí", "respon a una qüestió de consciència".

Per això, la consigna era fer presència amb mascaretes, tot respectant l'espai de seguretat, on cada manifestant podia lluir una pancarta individual que expressés el que cregués més convenient. En aquesta línia, es van poder observar cartells de "Som aquí", "Llibertat presos polítics" o "independència", així com estelades. Des de l'ANC Terrassa expliquen a LaTorre que vol servir de precedent per tornar a emprendre les mobilitzacions després de l'episodi, tot recordant que "res ha canviat".