Terrassa impulsa un projecte pioner per fomentar la fabricació i el bon ús de mascaretes higièniques reutilitzables

A la iniciativa hi participen sis institucions egarenques que formaran a empreses i població sobre com fabricar-les i sobre com fer-ne un bon ús

Sis institucions egarenques sumen esforços per a conscienciar sobre un dels productes amb més demanda del confinament.
Sis institucions egarenques sumen esforços per a conscienciar sobre un dels productes amb més demanda del confinament. | EP
NacióDigital
18 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:31h
L’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa, (INTEXTER) de la Universitat Politècnica de Catalunya(UPC), l’agrupació d’Empreses Innovadores Tèxtils (AEI), l’Ajuntament de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, l’Escola Universitària d’Infermeria de Terrassa (EUIT) i l’Hospital Universitari Mutua Terrassa han sumat esforços i coneixement per a posar en marxa un projecte pioner a Catalunya.

Es tracta d'una iniciativa de caràcter local i a nivell de ciutat que té com a principal objectiu millorar la provisió de mascaretes higièniques reutlitzables per protegir a la població del contagi de la Covid-19, fomentar el seu bon us i realitzar un reciclatge correcte d'un producte que està a l'ordre del dia degut al coronavirus.

El projecte, que compta amb una ajut de 8.000 € del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC (CCD), actuarà en tres línies fonamentals. D’un costat els professors investigadors d’enginyeria tèxtil de la UPC identificaran empreses a la ciutat de Terrassa i el seu entorn territorial que puguin reorientar la seva activitat industrial per fabricar mascaretes higièniques reutilitzables.

Un cop identificades, la UPC les assessorà de manera gratuïta per reconvertir els seus processos industrials i fabricar mascaretes higièniques reutilitzables d’acord amb els estàndards d’homologació tant tècnics com sanitaris.

Per la seva banda, tant la UPC com la resta d’institucions col·laboradores realitzaran activitat de formació sobre els criteris tècnics adequats que han de complir les mascaretes higièniques reutilitzables i el seu bon us. Aquestes activitats podran ser per a professionals, tècnics i per a la població en general i tindran lloc tant als districtes de la ciutat de Terrassa com a institucions i empreses a través de videoconferències,  webinars i material gràfic.

 

Díptic del projecte. by naciodigital on Scribd