«1 dia d'octubre i 2 poemes»: el nou llibre de Josep Rull escrit des de la presó

Al l'obra Rull mostra les seves "profundes conviccions democràtiques" i el seu "insubornable compromís amb Catalunya"

Rull, en la seva última sortida de la presó
Rull, en la seva última sortida de la presó | ACN
NacióDigital
17 de maig del 2020
Actualitzat el 18 de maig a les 10:19h
L'exconseller de la Generalitat Josep Rull publicarà aquest dilluns el llibre 1 dia d'octubre i 2 poemes. Quan l'esperança venç la por, escrit des de la presó de Lledoners i que conforma una crònica "personal i política" des dels fets d'octubre del 2017 publicada per l'editorial Símbol Editors.

En el llibre, amb pròleg de Vicenç Villatoro, Rull plasma les seves "profundes conviccions democràtiques", tal com explica l'editorial i parla en primera persona de la seva experiència davant de la justícia espanyola i la presó.

Es tracta d'un llibre "escrit en unes condicions de gran intensitat emocional i política", on l'exconseller desgrana "les hores, les experiències, les reflexions, les amistats, les decepcions, les pors i les esperances i, sobretot, el seu insubornable compromís amb Catalunya".
 Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern destituït per l'aplicació de l'article 155, es troba actualment empresonat al centre penitenciari de Lledoners, on compleix una pena de deu anys i mig acusat condemnat pel Tribunal Suprem per sedició.