Ballart es reuneix amb les conselleres Budó, Vergés i Buch per abordar l'avançament de Terrassa a la fase 0,5

El Govern planteja que diverses ciutats de més de 100.000 habitants passin a una fase intermitja entre la 0 i la 1

L'alcalde, Jordi Ballart, en la trobada virtual amb els consellers.
L'alcalde, Jordi Ballart, en la trobada virtual amb els consellers. | Ajuntament de Terrassa
NacióDigital
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:58h
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha participat aquest matí en una reunió telemàtica amb la consellera de Salut, Alba Vergés, el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, junt amb representants del món local de les regions sanitàries metropolitanes Nord i Sud, on hi han assistit alcaldes i alcaldesses dels municipis de més de 100.000 habitants i els presidents/es dels consells comarcals que hi ha dins d'aquestes regions sanitàries.

En aquesta reunió el Govern de la Generalitat ha exposat la seva proposta de desescalada per aquestes regions sanitàries, i el seu plantejament d'avançar aquests territoris a una fase intermitja batejada com a "0,5" que se situa entre la 0 i la 1, i que permetria flexibilitzar algunes de les mesures vigents de la Fase 0.

Tot i això, aquesta proposta ha de passar per l’aprovació de l’Estat. El batlle egarenc, però, ha valorat positivament que el Govern català comparteixi els seus plantejaments amb el món local, i ha demanat que aquesta coordinació territorial sigui contínua en aquest procés de desescalament. Així mateix, ha demanat prudència en les decisions, i que aquestes estiguin basades en criteris sanitaris.