L'oposició de Terrassa demana la dimissió de Noel Duque per insults i amenaces

PSC, Cs i JxTerrassa fan la petició tot criticant que el 4t Tinent d'Alcalde afirmés que "no carburen bé" i que "aniria a per ells"

El 4t Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Terrassa, Noel Duque.
El 4t Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Terrassa, Noel Duque. | Albert Prieto
LaTorre
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:58h
L'oposició del Ple municipal de Terrassa ha emès un comunicat en què demana conjuntament la dimissió del 4rt Tinent d'Alcalde, Noel Duque, a qui acusen d'haver-los amenaçat i insultat en diverses ocasions. En concret, PSC, Ciutadans i Junts Per Terrassa es remeten a un vídeo emès en directe pel regidor a Facebook on assegurava que "no carburen bé" i que "aniria a per ells".

Segons resa l'escrit, L’oposició afirma que no és el primer cop que membres del Govern municipal "falten el respecte a membres de l’oposició". Segons declaren al comunicat, aquesta intervenció ha sigut "la gota que ha fet vessar el got", i rebutgen les paraules i el to utilitzats pel regidor de Tot per Terrassa.

En una reunió de portaveus celebrada el dimarts en el sí del Pacte de ciutat, l'oposició va demanar a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que demanés disculpes "de forma clara i pública" per una acció que consideren "va contra la llibertat i els principis democràtics".  Aleshores el batlle va contestar que "si es tornava a repetir, prendria mesures", paraules a les que l'oposició va respondre que si no era així, demanarien la dimissió o cessament de Duque, com ha acabat passant.

La petició arriba ja que poc després, Duque va publicar un escrit a xarxes socials en què "es reagirma, no demana disculpes i manifesta que no s'han interpretat correctament les seves paraules", apunten en la demanda. En aquest context, PSC, Cs i JxTerrassa consideren que el respecte a la pluralitat "és un valor essencial", i remarquen que aquests fets "fan molt difícil establir la confiança necessària" per a elaborar un pacte de ciutat en la crisi del coronavirus.



L'alcalde defensa Duque

Arran de les acusacions, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart ha fet una publicació a xarxes tot defensant el seu company de partit i de govern. En una piulada, el batlle aplaudeix la tasca de Duque, a qui defineix de "coherent, honest i compromès". D'altra banda, afirma que el 4t Tinent d'Alcalde ja ha esmenat les seves polèmiques declaracions tot afegint "corregim i continuem".