La manifestació de l'Onze de Setembre serà mig presencial i mig virtual

L'objectiu és que tothom hi pugui participar, sigui al carrer o des de casa

La Diada del 2019 a Plaça Espanya
La Diada del 2019 a Plaça Espanya | Adrià Costa
NacióDigital
14 de maig del 2020
La manifestació de l'Onze de Setembre d'enguany serà mig virtual i mig presencial. Tal com ha avançat RAC1 i han confirmat fonts de l'ANC, l'objectiu és evitar una gran concentració a Barcelona tenint el risc de rebrot de coronavirus. A dia d'avui l'ANC encara està estudiant com pot ser la manifestació, però ja se sap que serà amb un format mixt que combinarà actes al carrer amb actes a la xarxa.

Elisenda Paluzie, presidenta de l'entitat, diu que el model híbrid vol aconseguir que tothom pugui participar de la mobilització malgrat el context sanitari. "Els grups de risc probablement no podran sortir al carrer i d'altres sí. Volem combinar-ho perquè ningú quedi exclòs de l'11-S", ha dit Paluzie en declaracions a RAC1. La situació actual obliga a replantejar-ho tot, i també pot ser que la manifestació no sigui a les 17.14h com els últims anys.

En qualsevol cas, l'acció estarà dirigida també als ciutadans no independentistes, i és que amb la crisi sanitària que vivim, sosté Paluzie, queda clar que "la independència és més necessària que mai". "Ha quedat clar que des de Catalunya no tenim les eines per fer front a una crisi d'aquesta magnitud perquè no som un estat", ha apuntat.