coronavirus

Rellinars i Vacarisses, els dos pobles del Vallès aïllats de la comarca quan arribi la fase 1

Consulta totes les regions sanitàries i quins municipis engloba cadascuna d'elles

per Sergi Baixas , 12 de maig de 2020 a les 18:02 |
Durant la fase 1, les persones només podran circular dintre dels límits de la pròpia regió sanitària | A.R.
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els habitants de Rellinars i Vacarisses no podran anar a Terrassa en cas que entrin a la fase 1. Això és deu a què, tot i que els dos municipis formen part del Consell Comarcal del Vallès Occidental, figuren en la regió sanitària de la Catalunya Central, mentre que les dues cocapitals de la comarca estan englobades dintre de la regió sanitària de l'Àmbit Metropolità Nord. 


Durant la fase 1, les persones només podran circular dintre dels límits de la pròpia regió sanitària. Per tant, els veïns de Rellinars i Vacarisses no podran desplaçar-se pels territoris del Vallès però sí per les comarques de l'interior del país com ara l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès.

El govern espanyol ha acceptat, segons la conselleria de Salut, que Catalunya utilitzi les regions sanitàries com a marc de referència pel desconfinament i no pas les províncies, com s'havia informat de primera mà. Les fases de desescalada es podran fer segons les nou àrees que volia el Govern: Terres de l'Ebre, Tarragona, Barcelona ciutat, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Catalunya Central, Lleida, Alt Pirineu i Aran, i Girona. Aquí podeu consultar totes les regions sanitàries i quins municipis engloba cadascuna d'elles. Us resumim les comarques de cada RS.

 

Les regions sanitàries a Catalunya


- Alt Pirineu i Aran agrupa sis comarques Pirinenques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran.
- Lleida inclou les Garrigues, Noguera, Pla de l'Urgell, Segarra, Segrià i Urgell.
- La del Camp de Tarragona suma Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.
- Les Terres de l'Ebre inclou Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta.
- La de la Catalunya Central agrupa cinc comarques, Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès.
- Girona agrupa Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i Selva.
- La de Barcelona, però, es divideix en tres àmbits: Àmbit Metropolità Nord que comprèn l’àmbit territorial del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Àmbit Metropolità Sud que comprèn l’àmbit territorial de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud. Barcelona Ciutat amb els districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi.
 

Participació