Terrassa connectarà en bicicleta amb Sabadell i Sant Quirze

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell aprova els projectes per enllaçar amb els dos municipis veïns

L'Ajuntament de Terrassa també vol tirar endavant el projecte de connexió
L'Ajuntament de Terrassa també vol tirar endavant el projecte de connexió | Juanma Peláez
NacióSabadell
12 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:14h
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dimarts, ha aprovat inicialment els projectes per connectar la ciutat amb bicicleta, pel sud-oest amb Sant Quirze i l'oest amb Terrassa. La finalitat és una millora de la qualitat urbana i ambiental i promoure una mobilitat més sostenible.

Pel que fa a l'enllaç amb Sant Quirze consistirà en un longitud de 350 metres i un àmbit d’actuació de més de 5.000 metres quadrats. Fins fa unes setmanes s'estava actuant al sector dels Planetes, a tocar de la plaça del Mil·lenari, però a causa de la pandèmia es van aturar els treballs. En aquest sentit, el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha explicat que "quan es donin les millors condicions", així com que "no es posi en risc", ni treballadors ni ciutadania es reprendran.

Això permetrà que s'enllaci amb la vila veïna, que fa uns dies també va aprovar l'execució del seu tram. Sabadell compta amb un pressupost de 674.155,35 euros i un termini de 5 mesos d’obres, a partir del moment que comencin.

Pel que fa a Terrassa l'enllaç es farà a la vorera sud de la carretera de Terrassa, entre la ronda de Jean Monet i la ronda de l’Oest, i a la vorera nord, entre la ronda de l’Oest i el límit del terme municipal amb Terrassa per l’accés a les instal·lacions dels Mossos d’Esquadra, a Castellarnau. 

Gibert ha destacat la importància de lligar la ciutat amb l'Institut Castellarnau, el Complex d'Ègara de la policia catalana, la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental i MercaVallès. A més, ha afirmat que l'actual govern municipal de Terrassa "vol tirar endavant" la connexió i el que passa és que a Sabadell té el procediment "més madur".