Èxit de participació en l'edició virtual de la Fira «Terrassa Tria Futur»

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Terrassa, oferia xerrades, exhibicions i sessions d’orientació personalitzada per guiar-se en els respectius futurs formatius i professionals.

La pàgina de l'esdeveniment ha obtingut prop de 24.000 visualitzacions en la seva edició virtual.
La pàgina de l'esdeveniment ha obtingut prop de 24.000 visualitzacions en la seva edició virtual. | Arxiu
NacióDigital
11 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:04h
Aquest cap de setmana s'ha celebrat la primera edició -i de manera virtual- de la fira Terrassa Tria Futur, que pretenia ser una continuació de la Mostra d'Ensenyament i finalment va ser aplaçada pel coronavirus.  La cita, que havia de tenir lloc els dies 28 i 29 d'abril al recinte Firal de Terrassa, ha sigut valorada "molt positivament" per l'Ajuntament egarenc.
 
A través del web triafutur.terrassa.cat el públic interessat ha pogut accedir a xerrades, exhibicions i sessions d’orientació personalitzada per guiar-se en els respectius futurs formatius i professionals. Concretament, la Fira Terrassa Tria Futur ha ofert 107 píndoles, 17 xerrades i 38 exhibicions, a més de 77 entitats participants que han exposat en estands virtuals la seva oferta formativa.

 
Alumnes com famílies, docents i professionals han pogut accedir a píndoles informatives, xerrades, exhibicions i sessions d’orientació personalitzada per guiar-se en els respectius futurs formatius i professionals. Concretament, la Fira Terrassa Tria Futur ha ofert 107 píndoles, 17 xerrades i 38 exhibicions, a més de 77 entitats participants que han exposat en estands virtuals la seva oferta formativa.
 
La participació en aquestes activitats ha estat "elevada", segons el govern municipal. En total, s’han comptabilitat 37 sessions individuals d’orientació i prop de 400 persones han entrat en alguna de les xerrades que s’han realitzat en directe. El web de la Fira ha registrat prop de 23.600 visualitzacions en els tres dies que ha durat l’esdeveniment. Fonts consistorials apunnten que la fira ha sigut un èxit, ja que "ha permès que, malgrat la situació d’alarma molts joves hagin pogut disposar de suport i orientació per trobar un el seu camí formatiu i professional".

Hi destaquen la participació del gruix de centres universitaris i de formació professional de la ciutat, les escoles municipals d’Art i Disseny i de Formació de Persones Adultes, de centres de formació ocupacional i de diverses institucions i organitzacions del món econòmic local.

Les activitats i material que han integrat la cita estaran disponibles de manera permanents a través de la pàgina web de la fira. De cara a la pròxima edició, el Consistori pretén mantenir la celebració de l'esdeveniment de manera presencial. Tot i això, amb l'experiència d'enguany, es planteja mantenir el gruix dels continguts en l'àmbit virtual.