Terrassa augmentarà l'espai de vianants al Pont del Passeig per garantir la distància social

Amb l’actuació, un dels quatre carrils per a vehicles passarà a formar part del nou espai per a vianants

Aquesta setmana comencen les obres.
Aquesta setmana comencen les obres. | Ajuntament de Terrassa
LaTorre
11 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:09h
L'Ajuntament de Terrassa inicia aquesta setmana unes obres per ampliar l'espai destinat als vianants al Passeig del Comte d'Egara. Tal com apunten fonts consistorials, es tracta d'una actuació executada per la fundació Prodis i que consistirà a eliminar un carrer de circulació de vehicles per convertir-lo en espai per a passejants.

Amb aquestes obres, el Consistori pretén garantir la distància social de dos metres recomanades pel Ministeri de Sanita. Es tracta d'una actuació recollida al Pla de Mobilitat, i ara s'ha decidit prioritzar-la d'acord amb els nous hàbits que la ciutadania haurà d'adoptar durant la desescalada del confinament.


En un primer moment es farà la delimitació física i posteriorment es senyalitzarà l'ampliació de vorera amb una pintura ornamental, que pretén fer més "amable i visible" el nou espai. A més d'aquesta ampliació, l'Ajuntament reordenarà l'avinguda de Jacquard, i hi pintarà un nou carril al nord per a transport públic, bicis, vehicles de mobilitat personal i vehicles d'emergència en direcció a la plaça del Doctor Robert.

A conseqüència d'aquest últim canvi, s traslladarà l'espai d'estacionament de l'avinguda a la vorera sud, on s'hi incorporarà un espai multiús que serà d'aparcament en zona blava en
l'horari de 9.30 a 13.30 h i de les 16.30 a les 20 h i de càrrega i descàrrega en l'horari de 8 h a 9.30 h, de 13.30 a 16.30 h i de 20 a 21 h (excepte diumenges i festius). En l'horari nocturn, l'aparcament serà gratuït en aquest punt.