El peatge de la C-16 a Manresa serà gratuït les 24 hores del dia entre setmana a partir de setembre

Els alcaldes del territori volen que la mesura s'estengui als caps de setmana i al tram entre Castellbell i Rubí

Peatge de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet
Peatge de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet | Estefania Escolà
Redacció
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 21:23h
El departament de Territori i Sostenibilitat ha confirmat al Consell Comarcal del Bages que a partir de setembre ampliarà l'horari de gratuïtat de la C-16 amb entrada o sortida des del peatge de Sant Vicenç de Castellet a les 24 hores del dia de dilluns a divendres. Actualment l'horari gratuït és de 7 a 10.30h i de 17 a 21h, també de dilluns a divendres. Com passa actualment, la gratuïtat serà només efectiva passant amb mètodes dinàmics (Teletac i similars).

El Consell Comarcal del Bages valora de manera positiva l'ampliació de la gratuïtat de la C-16 com a ronda de Manresa a les 24 hores del dia de dilluns a divendres. El president del Consell d'Alcaldesses i Alcaldes del Bages, Eloi Hernàndez, explica que "és un primer pas que valorem, però cal continuar treballant per fer possibles els plantejaments expressats de manera unànime a finals d'any en el marc de la Declaració institucional del Consell d'Alcaldesses i Alcaldes sobre la mobilitat viària i ferroviària de les Comarques Centrals amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona".

Hernàndez reitera "la importància de trobar solucions al dèficit d'infraestructures del territori" i emplaça el departament de Territori "a crear i convocar amb urgència la taula de mobilitat amb els agents polítics i socioeconòmics  per posar al dia l'estat de totes les demandes plantejades a finals d'any i compartir els projectes del Govern".

Anar més enllà

El Consell Comarcal ha plantejat aquest dijous i insistirà a la propera reunió amb el Govern que la gratuïtat s'estengui també als caps de setmana i "al tram entre Castellbell i el Vilar i Rubí", en paraules d'Eloi Hernàndez. A més, es demana que les inversions proposades en el marc de les reivindicacions plantejades a finals d'any, entre les quals destaca els nous accessos a l'autopista, el projecte de ronda de Castellgalí a la C-55 i el foment del transport públic, s'estudiïn amb deteniment i es puguin incloure al pressupostos de la Generalitat corresponents a 2021.

Gestió de les dades

Finalment, el Bages demana una gestió i anàlisi clara de les dades dels fluxos de trànsit per poder plantejar les mesures més efectives de descongestió de la C-55. En aquest sentit i en el marc de la reunió mantinguda aquest matí, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, ha expressat la importància "que el departament concreti les dades actuals dels fluxos de trànsit de la C-55 i la C-16 per avaluar amb major exactitud si les mesures preses fins ara aconsegueixen traspassar part del trànsit de la carretera a l'autopista, que esdevé una de les prioritats del Consell Comarcal del Bages i del propi Consorci Viari de la Catalunya Central".