Tot a punt per viure l'esperit de la Fira Modernista de Terrassa a través de les xarxes socials

Una trentena d'entitats de la ciutat penjaran continguts per commemorar la festa del modernisme i l'edició del 2021 mantindrà la temàtica de l'esport que estava prevista per enguany

Fira Modernista de Terrassa 2018
Fira Modernista de Terrassa 2018 | Anna Mira
LaTorre
07 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:48h
Aquest cap de setmana arriba una de les fires més esperades i conegudes de la ciutat, la Fira Modernista de Terrassa. Enguany la pandèmia del coronavirus ha obligat a suspendre-la però es faran algunes propostes virtuals perquè l'esperit de la festa impregni les xarxes socials egarenques. L’edició d’enguany es commemorarà durant el 8, 9 i 10 de maig i la intenció de l'Ajuntament és animar tothom a compartir diferents referències i experiències al voltant del modernisme, fent que Terrassa i el seu llegat modernista tinguin un protagonisme important a les xarxes socials durant aquest cap de setmana.

Més d’una trentena d’entitats, associacions o institucions s’han sumat a la iniciativa i crearan i compartiran diferents continguts relacionats amb la temàtica modernista. Així, el divendres 8 de maig s’iniciarà aquesta iniciativa convidant tothom a compartir imatges, vídeos o records d’altres edicions de la Fira.

També es proposarà que la ciutadania comparteixi receptes de plats d’època, fotografies amb vestuari modernista, objectes, personatges, pintura, música o qualsevol altra activitat relacionada amb la Fira i amb el modernisme. Unes propostes que s’animarà a compartir a les xarxes socials mitjançant les etiquetes #FiraModernistaTrs, #TerrassaTurisme i #ViuLaFiraModernista.

També es durà a terme la VIII edició del concurs d’instagram #FiraModernistaTrs2020. Aprofitant les franges horàries establertes, i respectant sempre les normes de seguretat, prevenció i protecció, es convida la ciutadania a fotografiar elements del patrimoni modernista o imatges relacionades amb el modernisme i la Fira i a compartir aquestes fotografies a Instagram amb l’etiqueta #FiraModernistaTrs2020.

Es podrà participar fins al proper 17 de maig i la relació d’imatges premiades es publicarà a finals del mes de maig als perfils @firamodernistadeterrassa i @terrassaturisme. A més, i al llarg de tot el cap de setmana, es podrà gaudir, entre d’altres activitats, de visites virtuals a alguns dels elements patrimonials més importants de la ciutat.

També hi haurà actuacions musicals i altres propostes culturals organitzades per entitats i associacions que es podran seguir a través de les xarxes socials, així com altres accions relacionades amb l’artesania o la gastronomia.

Per participar a les diferents activitats cal etiquetar les publicacions amb #ViuLaFiraModernista #FiraModernistaTrs #TerrassaTurisme. Trobareu tota la informació als perfils de xarxes socials de l’Ajuntament de Terrassa i de @firamodernistadeterrassa i @terrassaturisme.

La Fira Modernista de l’any 2021 mantindrà com a temàtica principal el món de l’esport modern, els seus orígens i les noves disciplines que començaven a aparèixer a finals del segle XIX i principis del XX. D’aquesta forma, es manté l’eix temàtic que havia de protagonitzar la Fira d’aquest any per posar en valor i donar continuïtat al treball desenvolupat per un gran nombre d’entitats i associacions de cara a la celebració de la Fira Modernista d’aquest 2020 que, finalment, no es podrà celebrar.