Terrassa publica una llista amb dades completes dels 68 egarencs deportats en camps d'extermini nazis

L'Ajuntament de Terrassa commemora així el 75è aniversari de l'alliberament del camp de Mauthausen, on s'hi van enviar uns 7.500 espanyols

NacióDigital
05 de maig del 2020
Amb motiu del Dia d'homenatge a les víctimes del nazisme, que aquest 5 de maig coincideix amb el 75è aniversari de l'alliberament del camp d'extermini de Mauthausen, l'Ajuntament de Terrassa ha publicat una llista amb la identitat i detalls personals dels 68 egarencs que hi van ser deportats. 

El llistat s'ha el·laborat en col·laboració amb l'Amical de Mauthausen, i des del Consistori expliquen que en el futur s'anirà nodrint de les dades biogràfiques de cada persona així com dels materials gràfics, dades i tesimonis que s'hi puguin afegir. L'estudi que ha fet possible disposar d’aquest llistat l’han elaborat Joan Calvo i Juan Antonio Olivares.

Amb aquesta acció, l'Ajuntament de Terrassa pretén homenatjar a les persones que hi apareixen, així com mantenir viva la memòria de tots els ciutadans de la ciutat que "han lluitat contra el feixisme i pels drets i les llibertats", indiquen fonts consistorials.

D'altra banda, s'ha anunciat que el Centre d’Estudis Històrics de Terrassa elaborarà un llistat que inclogui tots els terrassencs represaliats per la dictadura franquista. Totes les dades recopilades es publicaran a https://www.terrassa.cat/victimes-feixisme i es podran consultar i
actualitzar, si es dóna el cas.

En aquest sentit, i per tal de facilitar la participació 
ciutadana, l'Ajuntament de Terrassa posa a disposició de tothom que pugui aportar dades a l’estudi el correu electrònic memò[email protected].