La 2a edició de la reVolta s'ajorna fins al 2021, però mantindrà el Vallès com a seu

La cursa femenina de la Volta Ciclista a Catalunya es posposa a causa de les afectacions generades pel coronavirus

La segona edició de la reVolta, ajornada fins al 2021
La segona edició de la reVolta, ajornada fins al 2021 | Ajuntament de Sant Cugat
NacióDigital
06 de maig del 2020
La segona edició de la reVolta, la cursa femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, que la ciutat de Sant Cugat del Vallès tenia previst acollir aquest estiu, s'ajorna fins al 2021 a causa de les "afectacions generades" per la crisi del coronavirus. La decisió que ha impulsat l'endarreriment de la prova s'ha consensuat amb l'Ajuntament de Sant Cugat. El municipi vallesà però, es mantindrà com a seu de la sortida i l'arribada de la cursa el 2021.

El director general de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, ha explicat que la volntat és celebrar la reVolta amb les màximes garanties i seguretat perquè la prova "tingui tots els al·licients que mereix". Peris ha volgut agrair l'aposta per al cicilisme femení en aquests moments i assegura que continuaran treballant perquè "Sant Cugat pugui gaudir d'una competició ciclista de primer nivell".

Per la seva banda, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat afirma que el consistori "referma el seu compromís amb la reVolta i el ciclisme femení. Per això, diu, s'ha decidit mantenir l'acord per a l'any vinent.

Des de l'entitat, expliquen que la data exacta de la segona edició es concretarà durant els pròxims mesos en funció de com quedi confingurat el calendari ciclista per al 2021. L'objectiu és trobar aquella data que permeti comptar amb una destacada participació d'equips estatals i internacionals. També es continuarà treballant per a configurar un recorregut atractiu per a ciclistes i públic.

La reVolta

La reVolta va estrenar-se el 2018, coincidint amb la darrera etapa de la 98a edició Volta. Un total de 118 corredores van competir pel tradicional circuit de Montjuïc, amb una destacada presència de públic. La victòria va ser per a la nord-americana Lauren Stephens, mentre que Lorena Llamas i Sofia Rodríguez van completar aquell primer podi de la ReVolta. 

L'any 2021, Sant Cugat agafarà el relleu per tal de portar la cursa a un nivell superior amb una competició que consistirà d'una prova en línia de més de 100 km. Un recorregut exigent que posarà a prova a totes les participants de la cursa.