Reobre la deixalleria de Can Casanovas i la de Can Barba es manté per a industrials

S'han posat 28 sancions per valor de 12.000 euros en quinze dies per incivisme a Terrassa

LaTorre
04 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:46h
Corredors pel passeig de la Barceloneta a Barcelona, aquest dissabte
Corredors pel passeig de la Barceloneta a Barcelona, aquest dissabte | ACN
A partir d'aquest dilluns l’Ajuntament ha reobert a la deixalleria de Can Casanovas, posant-la de nou a disposició de la ciutadania, amb l’horari habitual. A causa de l’aplicació de les normes i mesures de prevenció, s’ha previst que no es lliurarà cap comprovant ni document a les persones que hi portin els seus estris vells. Com a sistema alternatiu, s’anotaran les dades i el número de DNI, als efectes d’aplicar posteriorment les bonificacions fiscals previstes a la taxa. A més a més, per accedir a la deixalleria de Can Casanovas serà obligatori portar mascareta.

Per altra banda, la deixalleria de Can Barba continua oberta exclusivament per a industrials, tal com ja es va anunciar el passat 24 d’abril. Aleshores, es va decidir l’obertura parcial de les deixalleries, exclusivament per a residus d'industrials o empreses, en atenció a la creixent activitat econòmica generada per la primera fase de desconfinament decidida pel govern espanyol. En canvi, el servei de deixalleria mòbil continua suspès.

S'han sancionat 28 persones per incivisme 

En dues setmanes -del 16 al 29 d‘abril- s’han fet un total de 83 inspeccions, s’han aixecat 28 actes i s’han fet 145 entrevistes. Les infraccions més habituals han estat l’abandonament de residus municipals fora dels contenidors, no separar les diferents fraccions o no dipositar-les en els contenidors específics i també l’abandonament de residus
voluminosos a la via pública.