Llorenç Puig i Pablo Gómez rebran la Medalla d'Honor de Terrassa quan el confinament ho permeti

L'Ajuntament de Terrassa ha aprovat les atorgacions aquest dimecres en el primer ple telemàtic de la seva història

La Medalla d'Honor pretén reconèixer mèrits en ciutadans de Terrassa.
La Medalla d'Honor pretén reconèixer mèrits en ciutadans de Terrassa. | Ajuntament de Terrassa
NacióDigital
29 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:12h

Llorenç Puig Mayolas, per la seva defensa de la cultura i la literatura catalana i Carlos Gómez, pel seu compromís amb el barri de les Arenes, rebran la Medalla d'Honor de Terrassa, el màxim reconeixement de la ciutat.

Així ho ha aprovat aquest dimecres en unanimitat el Consistori egarenc, que ha celebrat el primer ple telemàtic de la seva història. L'atorgament d'aquestes medalles va ser efectuada al desembre en Junta de Portaveus, i finalment ara s'ha confirmat. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha explicat que l'acte de galardonament es durà a terme "quan la situació actual ho permeti".

En el cas de Pablo Gómez Ramírez, el Ple ha aprovat la concessió en consideració a la seva trajectòria altruista i en reconeixement als seus mèrits acreditats pel seu esperit de solidaritat i de cooperació, la seva implicació en el teixit associatiu al veïnat del barri de les Arenes, i pel seu compromís amb les diferents entitats que li han lligat gairebé cinquanta anys al veïnat d'aquest barri i per extensió a tot el municipi, segons fonts consistorials.

En el cas de, Llorenç Puig i Mayolas, l'Ajuntament de Terrassa farà l'entrega del galardó en reconeixement dels seus mèrits en foment de la cultura catalana i en l'àmbit social i pedagògic, així com per la seva tasca literària i de divulgació científica.

Puig és cofundador de l'Escola Tecnos de Terrassa, on va desenvolupar gran part de la seva tasca pedagògica, i ha estat també professor de Química de l'Escola Superior d'Enginyeria de Terrassa.És coautor en publicacions científiques i autor literari d'obres d'assaig, narrativa, periodisme i poesia.

El Ple Municipal de Terrassa del 23 de gener de 1942 va aprovar la creació de la Medalla de la Ciutat per tal de reconèixer mèrits, qualitat i les circumstàncies singulars que ajuden a "enriquir la ciutat des de les més variades formes de l'activitat". En els últims anys, algun dels distingits han sigut el futbolista Xavi Hernández i la Fundació Prodis (2010), l'escriptora Marta Pessarrodona (2013), o la fotògrafa Joana Biarnés (2017).