Medicaments a domicili: MútuaTerrassa s'adapta per evitar moviments «innecessaris» de pacients

En el darrer mes i mig, l'hospital ha dut a terme més de 300 repartiments de medicació domiciliària a Terrassa, Rubí i Sant Cugat

Una treballadora del Servei de Farmàcia atén un pacient telefònicament.
Una treballadora del Servei de Farmàcia atén un pacient telefònicament. | HUMT
NacióDigital
28 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:44h
El Servei de Farmàcia Hospitalària de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha adaptat el seu servei de dispensa de medicaments dels pacients ambulatoris a causa del coronavirus. Així, des de fa un mes i mig, el centre distribueix els productes a domicili per evitar moviments "innecessaris" de pacients.

Des de mitjans de març, quan es va decretar l'estat d'alarma, els usuàris contacten telefònicament i s'activen tots els cirucits interns per fer efectiu el repartiment als domicilis dels pacients que ho requereixen. El servei està adreçat a les persones que mantenen un tractament de medicació regular, que normalment recullen les dosis al HUMT.

Tal com expliquen des de l'hospital, a l'inici de la pandèmia la iniciativa beneficiava als pacients de risc, de mobilitat reduïda, als pacients immunodeprimits i els aïlats. Tanmateix, en les últimes setmanes s'ha abastit un volum més elevat de pacients, i en el darrer mes i mig s'han efectuat uns 300 repartiments de medicació a Terrassa, Sant Cugat i Rubí, principalment.

L'operatiu compta amb el suport d'un suport d'un proveïdor de missatgeria proporcionat per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH) i creat per donar resposta a la situació provocada pel coronavirus. El servei es complementa dos cops per setmana amb el recolzament d'un grup de voluntaris -treballadors, en majoria, de la indústria farmacèutica- de Sant Cugat.

En paral·lel al servei de repartiment de medicaments, altres mesures preses per a minimitzar els riscos dels pacients, l'hospital dispensa la medicació corresponent a dos mesos i fa un seguiment telefònic "molt intensiu" per tal d'avaluar i aconsellar en relació a la medicació dels pacients.




Arxivat a