«Responem contra la solitud»: el projecte per acompanyar la gent gran de Terrassa durant el coronavirus

El Rotary Club de la ciutat participa en un iniciativa a nivell estatal de la organització

L'entitat ha habilitat un telèfon amb voluntaris formats per a atendre al gent gran.
L'entitat ha habilitat un telèfon amb voluntaris formats per a atendre al gent gran. | AV
LaTorre
29 d'abril del 2020
Actualitzat el 30 d'abril a les 9:40h
El Rotary Club de Terrassa participa de la campanya "Responem contra la solitud", que la organització benèfica ha impulsat a nivell estatal. Es tracta d'una iniciativa que pretén combatre situacions de solitud no desitjada entre la gent gran durant el confinament pel coronavirus.

A través de l'assistència telefònica al telèfon 93 595 37 22, un grup de voluntaris qualificats escoltaran i donaran acompanyament als usuaris, que podran consultar-los contactes locals, centres de salut, serveis de l'ajuntament, entre d'altres. Fonts de l'organització expliquen que els assistents rebran formació específica per poder atendre "de la millor manera possible" en una situació d'emergència com l'actual.

Carme Espí, presidenta del Rotary Club Terrassa assegura que diversos socis del club ja s'han apuntat com a voluntaris en aquest servei, tot demostrant "l'esperit solidari" de l'entitat. Durant la crisi del coronavirus, l'entitat ja ha donat 500 mascaretes a la Fundació Prodis i a Fupar, 3.000€ al menjador social El Rebost, o una ajuda de 500€ destinada a famílies necessitades i distribuïda per la Parròquia de Can Palet.