El presumpte assassí dels sensesostre actuava amb «violència desmesurada i gratuïta»

El cas està sota secret de sumari i Mossos dona per acabat aquest episodi concret de morts

Brimo
Brimo | Josep M. Montaner
NacióDigital
28 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:50h
El presumpte assassí de les persones sensesostre de Barcelona, detingut aquest dimarts, actuava amb una "violència desmesurada i gratuïta" deixant indefensa a la víctima. Així ho ha explicat l'intendent cap de l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles de la Granja, en una roda de premsa al costat del conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

El detingut té 35 anys i havia estat detingut a Saragossa per un delicte patrimonial. El responsable d'Interior ha informat que el cas està sota secret de sumari i ara els investigadors se centren en saber "què hi ha darrera d'aquesta persona i l'activitat criminal". L'intendent ha asseverat que donen per acabat aquest episodi concret de morts. "Aquests homicidis en la via pública a víctimes sense llar s'ha acabat". 

L'intendent ha ressaltat la importància de la implicació ciutadania, ja que ha estat gràcies a l'avís rebut al 112 per part d'una persona "que veu el fet criminal" que els Mossos han pogut materialitzar la detenció cap dos quarts de dues de la matinada a Sant Cugat del Vallès. L'arrestat està pendent de passar a disposició judicial i, tot i que respon a les preguntes que li fan, té un discurs "una mica incoherent" i no descarten que pugui tenir alguna dificultat mental.

El conseller ha explicat que el cos de Mossos ha dedicat molts esforços en aquest cas amb un ampli dispositiu, ha felicitat als investigadors i ha qualificat el cas com a "dolorós" per afectar a persones vulnerables com són el col·lectiu sense llar.

Quatre assassinats en poques setmanes  

En les últimes setmanes s'han registrat quatre morts de persones sense llar al mateix districte. En el cas de la primera, els Mossos ja van detenir una altra persona, però aquest homicidi encara està per resoldre. Ara s'investiga si el detingut avui també hi podria estar involucrat. Els fets van tenir lloc la nit del 18 al 19 de març, a les portes d'un supermercat.

El segon homicidi va ser el 16 d'abril, al barri del Fort Pienc, aquest cop de dia, i el tercer va ser al carrer Casp, 48 hores més tard i de matinada, el 18 d'abril. L'últim assassinat s'ha comès aquesta nit, entre els carrers de Rosselló i Sardenya, que ha acabat amb la detenció del jove que vivia en una caravana a Les Planes.