L'Ajuntament de Terrassa agraeix a «una gran majoria de famílies» el seu comportament en la sortida dels nens

En un comunicat, el consistori egarenc insta la ciutadania al "civisme i la responsabilitat" i recorda que l'incompliment de les normes pot dur a un "retrocés de la relativa millora" de la situació

Els infants poden sortir al carrer una hora diària des d'aquest diumenge.
Els infants poden sortir al carrer una hora diària des d'aquest diumenge. | Adrià Costa.
NacióDigital
28 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:05h
L'Ajuntament de Terrassa ha mostrat el seu agraïment, "a una gran majoria" de famílies que diumenge van sortir amb els infants tot respectant l'hora diària de passeig permesa pels menors de 14 anys i actuant amb "prudència, civisme i responsabilitat". A

A través d'un comunicat, el consistori egarenc recorda que les persones adultes han de seguir "obligatòriament" les normes de confinament, i les insta a "reduir tota mena de riscos de contagis". Per això, recalca que els passejos poden durar una hora diària, tot insistint que l'incompliment de les mesures pot comportar riscos "per a adults i infants".

El mateix dia, la policia va interposar 31 denúncies per incompliment de l'estat d'alarma, fets que el govern condema, tot recordant que el permís està orientat als nens i nenes i no a les persones adultes. En aquesta direcció indiquen que és "essencial" protegir els infants i les persones vulnerables i alerten que l'incompliment de les normes pot provocar "un retrocés en la relativa millora" de la situació.

A més, posa en relleu les tasques de la Policia Municipal de Terrassa i avisa que el cos intensificarà la imposició de sancions en funció del seguiment "que s'està fent dia a dia de la gravetat dels icompliments, de la desinformació provocada per normes estats confuses i de la resposta de la ciutadania". Per això, l'Ajuntament ha anunciat que es reforçarà el dispositiu d'informació a la ciutadania, a través d'agents de convivència o "altres fórmules".