Les denúncies per incompliment de l'estat d'alarma repunten a Terrassa durant el desconfinament dels nens

Durant el cap de setmana, la Policia Municipal va sancionar 80 persones per incompliment de l'estat d'alarma

Cotxe de la Policia Municipal de Terrassa
Cotxe de la Policia Municipal de Terrassa | Anna Mira
LaTorre
28 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:49h
Malgrat el desconfinament dels nens, que des de diumenge poden sortir una hora al dia i a un quilòmetre de distància del domicili, la xifra de denúncies a Terrassa no es va disparar, tot i que si que va ser superior als dies anteriors. D'aquesta manera, si la policia va denunciar 80 persones durant el cap de setmana, 23 van ser el divendres, 26 es van interposar dissabte i diumenge se'n van donar 31.

Divendres, una patrulla de la policia va acudir a la plaça del Treball, on tres individus seien en un banc. Un va ser denunciat per incompliment de els instruccions, un altre va quedar investigat després d'haver sigut detingut per incompliment reiterat de l'estat d'alarma, i el tercer va ser denunciar per facilitar dades falses.

El dissabte, les actuacions més destacades van ser les denúncies a tres conductors que circulaven sense justificació, així com la dels dos integrants d'un vehicle que va ser aturat en un control de pas a la rambla de Francesc Macià. El mateix dia, els agents van obervar com tres persones manipulaven la persiana d'un establiment al carrer de la Mare de Déu de les Neus. Quan es van adonar de la presència policial, van fugir, però dos dels van ser localitzats i denunciats per incompliment del confinament. A més, a un dels infractors se li van intervenir 7,3 grans de haixix.

Diumenge, en motiu del primer dia de sortida dels infants al carrer, la Policia Municipal va incrementar la seva presència al carrer, principalment a la zona del Parc de Vallparadís. A més, des del cos avisen que l'esforç es mantindrà al llarg dels pròxims dies. D'aquesta actuació en van sorgir 31 denúncies, dada que suposa un petit repunt de sancions respecte als altres dies.