VÍDEO Insòlit: els Caus del Guitard brollen amb intensitat per segon cop aquest any

L'espai es conegut per la intermitència de l'activitat de l'aigua, que va cessar durant 14 anys entre el 2004 i el 2018

L'episodi de pluges de la setmana passada han propiciat que les fonts tornin a brollar.
L'episodi de pluges de la setmana passada han propiciat que les fonts tornin a brollar. | Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
LaTorre
28 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:50h
Les fonts dels Caus de Guitard, situats a la banda occidental del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, són coneguts per la intermitència de la seva activitat. Ara, menys de dos mesos de l'últim raig, provocat pel temporal Glòria, ha tornat a brollar. Aquest es tracta d'un fet remarcable, ja que durant anys la seva activitat ha sigut nul·la o s'ha donat en tan sols un episodi.
Tal com ha compartit a través de Twitter el compte de la Xarxa de Parcs Naturals, el broll es deu a l'episodi de fortes pluges de principis de la setmana passada, que van deixar més de 100 litres per metre quadrat en diversos punts de la comarca.

Aquest fenòmen hidrològic pot observar-se un cop passats episodis de fortes pluges, i la seva inactivitat pot passar de dies a anys. Per exemple, tal com recullen algunes webs especialitzades, entre el setembre del 1971 i l'agost del 1972 va rajar durant 339 dies seguits, però entre el 2004 i el 2018, no va deixar caure ni una gota d'aigua. 



 
Arxivat a