La Fira Modernista en format virtual, així es viurà un dels esdeveniments més nostrats de Terrassa

S'havia de celebrar el cap de setmana del 8 al 10 de maig però es va cancel·lar pel coronavirus

Fira Modernista de Terrassa 2018.
Fira Modernista de Terrassa 2018. | Anna Mira
27 d'abril del 2020
La Fira Modernista de Terrassa és un dels esdeveniments més nostrats que hi ha a la ciutat, juntament amb el Festival de Jazz. Enguany el coronavirus ha fet anular les dues cites que apleguen tantes persones al carrer amb l'objectiu de gaudir del passat modernista i cultural de la ciutat. Vestits d'època, reivindicacions oficis de principi del segle XX i tradicions que aquells dies perduren en el temps, converteixen Terrassa en aquella ciutat industrial que va ser i de la qual n'està orgullosa. 

Enguany però el coronavirus ha fet canviar les regles del joc i no es podrà assistir a la manifestació de les dones obreres, ni es podrà veure de primera mà instruments i tècniques dels oficis de l'època. Amb tot, l'Ajuntament ha apostat per celebrar una Fira Modernista virtual i fer que el cap de setmana que s'havia de celebrar -del 8 al 10 de maig-, el modernisme terrassenc sigui protagonista a les xarxes socials a través de la ciutadania. 

Per fer-ho, l'Ajuntament proposa que puguin dur a terme algunes activitats i propostes a través de les xarxes socials, amb l'objectiu que entitats, institucions i ciutadania en general puguin participar i viure la Fira Modernista de Terrassa. Es facilitarà la participació de tothom animant a compartir imatges i vídeos actuals o d'edicions anteriors, mostrant peces o vestuari de l'època, recordant personatges i moments del modernisme egarenc o preparant una recepta típica de l'època.