Terrassa busca imatges, vídeos i documents per crear una memòria de l'impacte del coronavirus a la ciutat

La iniciativa pretén registrar de manera "plural i oberta" la situació històrica provocada per la pandèmia a la ciutat

Un cartell amb la inscripció
Un cartell amb la inscripció | Adrià Costa
NacióDigital
28 d'abril del 2020
Actualitzat a les 16:11h
L'Arxiu Històric de Terrassa crida la ciutadania a enviar tota mena de document gràfic amb la intenció de documentar la crisi sanitària del coronavirus a la ciutat. La iniciativa forma part de la campanya #ArxivemlaCovid, promoguda per l'Associació d'Arxivers de Catalunya - Gestors de Documents de Catalunya.

Així, el projecte pretén recollir imatges, vídeos i documentació visual i gràfica que la ciutadania vulguis que es conservi a l'Arxiu Històric com a memòria "completa i real" de l'excepcionalitat d'aquestes setmanes històriques. Tal com explica l'Ajuntament de Terrassa, aquest material farà que la memòria serà "compartida".



Tota la ciutadania de la ciutat té la possibilitat de participar en la creació d'aquesta memòria "plural i oberta", perquè en un futur pugui servir per a comprendre la situació provocada per la pandèmia a la ciutat i per afrontar situacions semblants en el futur, indica el govern municipal en un comunicat.

Per a fer arribar material a l'arxiu, es pot fer de diverses maneres: enviant-lo al correu arxiu.historic@terrassa.cat, a través dels hashtags #Arxivemlacovid19 i #ArxivemTerrassa, o presencialment a la seu de l'Arxiu Històric un cop acabi el confinament (c/Baldrich 268).

La documentació d'interès poden ser fotografies o vídeos del confinament, dels espais buits, dels aplaudiments de les 20 h, d'expressions artístiques amb relació a la situació, de l'activitat en centres mèdics, supermercats o de centres públics o provats on s'han realitzat activitats de suport i lluita contra la pandèmia.

 
D'altra banda, també es busquen documents textuals o gràfics com dibuixos, cartells, pancartes, en format paper o digital, fets des del confinament per transmetre recomanacions a familiars i amistats.

Tot el material ha de contenir informació referent sobre l'hora, el dia i el format en què s'han creat. Tal com expliquen des de l'Arxiu Històric, aquestes dades serviran per a "contextualitzar millor la documentació". També hi ha d'aparèixer l'autor, la ubicació, el títol (on hi aparegui l'acció que es recull redactada de forma breu) i indicar-hi la cessió i el dret de reproduir-lo i consultar-lo.





Arxivat a