Primàries Terrassa demana «auto-organització» i proposa un pla de desconfinament per a la ciutat

L'agrupació apunta que la "irresponsabilitat" de l'Estat posa en perill la població i també senyala el Govern per "subordinar-s'hi"

L'agrupació proposa un pla per partir el barris egarencs en tres zones durant el desconfinament.
L'agrupació proposa un pla per partir el barris egarencs en tres zones durant el desconfinament. | Martí Urgell
LaTorre
23 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:12h
Un pla de desconfinament propi per Terrassa per contrarrestar la "irresponsabilitat" de l'Estat i la "subordinació" del Govern. Aquesta és la proposta de l'agrupació municipal egarenca de Primàries, que ha compartit a través d'un comunicat una sèrie de mesures perquè el relaxament del confinament es dugui a terme de manera autònoma a nivell de ciutat.

Segons el partit, ha d'existir una "auto-organització", ja que sino no hi haura recuperació i "potser serà irreversible". En aquesta direcció, Primàries Terrassa apunta que el desconfinament que s'està promovent no compleix amb els requisits de la OMS i critíca la Generalitat, que no acciona cap mesura efectiva "degut a la seva incompetència".

Així doncs, Primàries demana ampliar el confinament "en comptes de pensar en desconfinar", però derivar-lo dels habitatges a zones reservades per diferents col·lectius.  Així doncs, una de les mesuresmés destacades del pla consisteix en la partició dels barris de la ciutat en tres zones: un seria destinada als més menuts, un altre, a la gent gran i la tercera serviria per realitzar-hi pràctiques esportives i destinada joves i adults.

Per controlar la població en aquest hipotètic escenari, l'escissió egarenca de Primàries demana que s'activi un equip d'agents cívics i s'incentivi la col·laboració veïnal. D'aquesta manera, asseguren que es vetllaria per la seguretat, l'òrdre, el bon ús de les zones i s'evitarien aglomeracions. A més, situen la brigada de desinfecció com a clau per la neteja dels espais.

En aquesta línia, el partit demana la creació d'una comissió ciutadana per afrontar la crisi del coronavirus amb la intenció de "recuperar la vida i l'activitat amb seguretat i protecció". A més, indiquen que res no tornarà a ser igual "sino actuem de forma intel·ligent i sobirana" tot clamant per la recuperació "de la salut, l'economia, la vida social i la ciutat" i es posen a disposició de l'Ajuntament.
 

Primaries i El Desconfiname... by naciodigital on Scribd