Endesa millora la xarxa elèctrica de sis municipis del Vallès Occidental

Els treballs s'han fet a Sant Cugat, Rubí, Sabadell, Sentmenat, Castellar i Sant Feliu del Racó

Les modificacions s'han fet a les línies de baixa tensió.
Les modificacions s'han fet a les línies de baixa tensió. | Cedida
Redacció
22 d'abril del 2020
Endesa ha invertit 86.000 euros en els treballs de reforma tecnològica de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió del Vallès Occidental, amb l’objectiu d’incrementar la seguretat de les infraestructures i, sobretot, de millorar la qualitat i la continuïtat del servei als clients. A més, s’ha renovat un total 17 suports de línies de baixa tensió ubicats a la comarca vallesana.

En concret, les actuacions s’han dut a terme a sis municipis de la comarca. Així, s’ha treballat a les àrees de Can Domènech del Parc Natural de la Serra de Collserola, al terme municipal de Rubí, a la zona del Golf de Sant Cugat del Vallès, a Sant Feliu del Racó i el camí del cementeri de Castellar del Vallès, a la Salut i Mas Canals, a la ciutat de Sabadell i, finalment, al Racó de la Sagrera i Can Montllor, al municipi de Sentmenat.

L’actuació ha consistit en la substitució de més de sis quilòmetres de xarxa de tecnologia convencional per una de nova de cable trenat. Aquest tipus d’actuacions representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes.

Aquest nou disseny és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat i queda molt més integrat en l’entorn natural. Així mateix, el nou cablejat té una secció més gran, la qual cosa permet repartir millor les càrregues, garantir un subministrament més estable, absorbir eventuals puntes de consum, donar resposta al creixement vegetatiu i atendre possibles nous clients que hi pugui haver en un futur.