El repartiment de mascaretes porta a porta de Terrassa, pendent de la pluja

Està previst repartir 220.000 mascaretes en 97.000 domicilis

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, amb Mònica Polo i Isaac Albert, comprovanat les mascaretes rebudes a Terrassa.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, amb Mònica Polo i Isaac Albert, comprovanat les mascaretes rebudes a Terrassa. | Aj. Terrassa
NacióDigital
21 d'abril del 2020
El repartiment de mascaretes porta a porta previst per començar aquest dimecres, està pendent de la situació meteorològica. Així ho ha confirmat l'Ajuntament de Terrassa que té previst fer arribar mascaretes a tots els domicilis de la ciutat en les pròximes setmanes, tal com avançava LaTorre en informacions anteriors. 

S’ha previst arribar a un total de 97.000 domicilis de Terrassa i s’anirà fent un repartiment barri a barri, de forma equilibrada entre tots els districtes. Això implica la distribució d’aproximadament 220.000 mascaretes en aquesta fase.

Pel que fa a la resta de mascaretes fins a un total de 400.000, una part es distribuirà a través de diferents canals i una altra s’emmagatzemarà, per constituir un fons de reserva
estratègica. La previsió actual és finalitzar el repartiment en aproximadament una setmana.

A banda d'axiò, aquest dimarts s'ha s’iniciat el repartiment de 27.800 mascaretes a totes les residències de gent gran de Terrassa, a través d’un dispositiu que ha comptat amb la gestió per part del servei municipal de Protecció Civil i que porta a terme Creu Roja.

Com es farà el repartiment de mascaretes? 

Les mascaretes, que formen part de la primera comanda de 400.000 que va arribar a la ciutat aquest diumenge, es distribuiran en sobres personalitzats amb les dades de les persones residents a cada domicili, segons el que consta al padró municipal. El sobre porta impreses unes instruccions bàsiques, que es complementen amb un document de FAQs que es trobarà a la web municipal i a les xarxes a partir de demà dimecres.

El manipulat dels sobres i les mascaretes s’està fent amb les màximes garanties sanitàries, amb un equip dotat de bates, gorra, guants i mascareta. La distribució la fa el servei de Correus a la ciutat i el govern municipal els ha fet arribar el seu agraïment "per les facilitats donades per a aquesta tasca tan important en les actuals condicions sanitàries". 

Mascaretes infantils 

L’empresa Confecciones Corvi i la xarxa de Mascarillas Solidarias estan produint mascaretes solidàries infantils de tela infantils. Corvi té prevista una producció de 2.000 unitats, amb dues talles, per a infants de 5 i 10 anys. Mascarillas Solidarias produeix 1.000 mascaretes, de 4 talles, entre 3 i 12 anys.

L’Ajuntament donarà la màxima prioritat als infants vulnerables i establirà un sistema específic de repartiment, que s’anunciarà els propers dies. El Govern municipal agraeix a Mascarillas Solidarias i Confecciones Corvi la seva sensibilitat i solidaritat, així com el compromís amb els infants, que pateixen també, de forma poc visible, l’impacte d’aquesta etapa de confinament.