La Festa Major de Matadepera, cancel·lada a causa del coronavirus

Des del consistori apunten que "bona part" dels fons destinats a la festivitat seran utilitzats per Benestar Social per combatre el coronavirus

Festa Major de Matadepera 2016.
Festa Major de Matadepera 2016. | Arxiu
LaTorre
20 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:04h
La setmana passada es coneixia que la Festa Major de Terrassa es cancel·lava pel coronavirus i avui s'ha conegut que la Festa Major de Matadepera, que havia de celebrar-se un any més en l'últim cap de setmana d'agost, també ha quedat suspesa pel mateix motiu. La decisió ha estat presa unànimament per l'equip de govern, després que la regidora de Festes, Carme Querol, proposés cancel·lar l'esperada data. 

Querol explica que ha estat una decisió "molt meditada" i que malgrat la festa se celebra d'aquí quatre mesos "hi ha encara massa incerteses" per organitzar un esdeveniment que comporten "una gran planificació logística, molta gent i molt de temps". A més, la regidora destaca que aleshores "tant de bo tot hagi passat", però posa en relleu el desgast emocional "amb pèrdua d'éssers estimat i molt de dolor" per afegir que "serà massa recent" per fer celebracions.

D'altra banda, s'ha anunciat que "bona part" dels diners que estaven pressupostats per a la Fetsa Major aniran destinats a partides relacionades amb Benestar Social per combatre la pandèmia.

L'Ajuntament de Matadepera cita l'Arxiu Municipal per declarar que la Festa Major no se suspenia oficialment des de l'estiu 1938, en motiu de la Guerra Civil. Aleshores, va aturar-se durant tres anys, (1936,1937 i 1938) per acabar recuperant-se el 1939. Tot i així, no consta cap programa de festes fins el 1944.